Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. november 2002 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Nordmenn i Aidensfield

Byoriginal Claude Greengrass tar seg av en gruppe norske turister i hyggelige Aidensfield. (Foto: Yorkshire Television)
Byoriginal Claude Greengrass tar seg av en gruppe norske turister i hyggelige Aidensfield. (Foto: Yorkshire Television)
En gruppe norske turister kommer for å oppleve det landlige, koselige Aidensfield i Yorkshire. Og straks er Greengrass der for å vise vei. Han kan ikke nok få understreket byens viktige historiske betydning for de forundrede nordmennene – i ukens episode av ”Med hjartet på rette staden”.

Den populære og erke-engelske serien med toner fra 60-tallet introduserer selvsagt nordmennene til musikk av The Beatles: ”Norwegian Wood”!

Men Aidensfield får også andre og mindre ønskede gjester på besøk denne uken. Bl.a. er en hel ølvogn stjålet fra bryggeriet, og konstabel Mike støter sammen med en lokal kjeltring ved navn Les Glummer.

En gang purk, alltid…
Overbetjent Craddock har bedt eks-politimann Blaketon om å starte en interessegruppe til bekjempelse av kriminell aktivitet, og Blaketon skrider overivrig til verket.

På puben stifter Gina bekjentskap med Andy Ryan, en ire som bor på hotellet i byen. Blaketon snuser fort opp at Ryan oppbevarer en mistenkelig stor bunke brukte sedler på rommet sammen med en stor, farlig kniv.

Vikings, oh yes!
Imens vil Greengrass gjerne overbevise nordmennene om at vaskeekte vikinger en gang kjempet et drabelig slag ved Aidensfield. Han får David til å male ”runer” på veggene i en hule. David blir inspirert av oppdraget og maler inn små biler og flymaskiner sammen med ”runene”…

Mer om serien
Denne høsten og vinteren sender NRK1 24 nye episoder av ”Med hjarte på rette staden” som er spilt inn i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman)..

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjarte på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde ”Med hjarte på rette staden” på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57