Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. september 2002 kl 22.30 Lydverket

Pepper på nært hold


De gikk på scenen for første gang under navnet "Tony Flow and the Miraculously Majestic Masters of Mayhem". I dag, nesten 20 år etter, er Red Hot Chili Peppers et av verdens største rockeband. Få med deg bandets brokete historie slik medlemmene selv forteller den i ”Lydverket” i kveld!

Red Hot Chili Peppers ble nylig kåret til verdens beste band av verdens største rockemagasin Kerrang. De håver inn platina og gullplater på alle kontinenter for sitt siste album "By the way", og i Norge har de ligget helt i teten på albumlisten hele den varme sensommeren.

Men veien fra det aller første møtet mellom bassist Flea og vokalist Anthony Keidies i skolegården og fram til dagens stadionkonserter, har vært brokete........! I et åpenhjertig og langt intervju med ”Lydverket” forteller medlemmene hver for seg Red Hot Chili Peppers sin historie - en historie med opp- og nedturer, utskiftninger, dop og ikke minst vennskap!

Kaizers Orchestra i Danmark
I tillegg kan ”Lydverket” i kveldens sending dokumentere hvor bra det faktisk gikk for Kaizers Orchestra da de dro på erobringstokt til Danmark i august. Etter utrolig bra forhåndsomtale i dansk presse måtte nemlig Kaizernes første konsert i København flyttes fra den lille til den store salen på VEGA, den danske hovedstadens svar på Rockefeller. Over 1300 elleville publikummere beviste at oljefat og norsk skarring også kan fenge i våre naboland!

Og Lydrådet er som alltid på plass.

Egenprodusert musikkmagasin fra Ungdomsredaksjonen
Programledere: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10