Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 25. august 2006 kl 19.20 Mat med Niklas

Niklas varter opp

Niklas lager lammefilet med neper. (Foto: Olof Rydén, SVT)
Niklas lager lammefilet med neper. (Foto: Olof Rydén, SVT)
En treretters selskapsmiddag står på menyen hos den svenske kokken Niklas: en eksklusiv tomatsuppe, lammefilet og ristet ananas.

Niklas innleder med en karri- og tomatsuppe. Som navnet antyder, tilberedes den på en spesiell måte. Først rører Niklas sammen litt karrismør. Når dette forenes med den hjemmelagde tomatjusen, får man en smakfull suppe.

Lammets beste venn
Lammefileten brunes raskt i pannen og settes deretter inn i stekeovnen. Niklas gir noen tips om hvordan du får den til å holde på saftigheten. Som tilbehør bruker han neper, en rotfrukt som anvendes lite i det svenske kjøkken. De uthules i toppen, kokes og fylles deretter med salvie og parmesanost og gratineres i ovn. Ifølge Niklas er de lammefiletens beste venn.

Ristet ananas avslutter selskapsmiddagen. Niklas fjerner stammen i frukten, deler den i fire og rister bitene lett i stekepannen. Han serverer hver bit i en granité (en sorbet, men med mindre sukker) som er smaksatt med mynte, lime og hvitvin.

Mer om serien
I fjor hadde Niklas Ekstedt sin første sesong som tv-kokk i Sveriges Television. Vi møter ham sammen med kjøkkenskriveren Sara W. Arén. Kokebokforfatteren Lisa F. Winbladh dukker opp, og reporteren Christer Lundberg bidrar med innslag om ulike matfenomener i Sverige. "Mat med Niklas" har sending hver uke resten av sommeren.

Svensk matserie (2005)
Originaltittel: Mat/Niklas
Produsert av: SVT/Nordvisjon/samproduksjon
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer