Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. februar 2004 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Harris havarerer

Luke Harris kan smile, men er ille ute i serien
Luke Harris kan smile, men er ille ute i serien "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Jo lenger Luke Harris lar være å ta den foreskrevne medisinen mot manisk depresjon, dess mer utforbakke går det med hans mentale tilstand.

Harris er nå suspendert fra jobben som leder for spaningsavdelingen hos Melbourne-politiet.

Før Harris gikk fra borde, lyktes han heller ikke å sette fast narko-kongen Stig Endquist. Den samme Endquist har tilsynelatende også klart å kompromittere politiagent Church, ved å plante et parti narkotika på ham.

Integritet
Og Endquist gir seg ikke med dette. Han er ikke snauere enn at han klager Harris og Church inn for politiets særskilte etterforskningsorgan i Australia.

Nå står det om de to politiagentenes integritet.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben. Oscar Stone (Ian Stenlake) var gruppens klovn, og et geni når det gjaldt å skape nye identiteter – helt til han ble skutt og drept ved å redde livet til Church. Ved seriens sjette sesongstart er det bare Danni, Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til sin nye sjef, Luke Harris, og den nye politiagenten Christina (Chris) Dichiera.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (sesong 6), kveldens episode: "Revenge of the Turtles"
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57