Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. juni 2003 kl 22.25 Fakta på lørdag: Noe med film

Lykken er å jobbe med film


"Noe med film", et skrått blikk på ungdom og selvrealisering. (Foto: Kortfilmfestivalen)
Mediefagene er i skuddet. "Noe med film" gir et tidsbilde bl.a. av hva som styrer de unges yrkesvalg i vår tid. Svært mange av dem drømmer om å gjør lykke i film- og mediebransjen. Men mange av drømmene kommer aldri til å bli virkelighet, fordi de unge sendes ut på et arbeidsmarked hvor det på langt nær er behov for alle.

Med sin dokumentar "Noe med film" ønsker Frode Myhra Skog å fortelle noe om vår tids trang til selvrealisering, f.eks. gjennom media. Filmen vant publikumsprisen ved dokumentarfilmfestivalen i Volda sist måned. Neste uke er den ett av bidragene på kortfilmfestivalen i Grimstad.

Frustrert ungdom
Så i stedet for å bli noe, ender veldig mange opp med å bli frustrerte: - Burde ikke minst halvparten av oss drømmere ta til fornuften og heller begynne i normale, samfunnsnyttige yrker? spør regissør Frode Myhra Skog.

Selv forteller han: - Min farfar var skomaker, min far ble sivilingeniør. Jeg ville bli "noe med film". Denne filmen handler om alle oss som aller helst vil bli noe med film, og alle andre som vil bli noe.

Film-kamerater på vei
I dokumentarfilmen møter vi fire kamerater som starter sitt eget produksjonsselskap i håp om å slå seg opp i film- og fjernsynsbransjen. Erik, Idar, Lars og Frode stifter filmselskapet AFF.

Samtidig som "Noe med film" beskriver vår tids trang til selvrealisering, er filmen et (selv)ironisk sleivspark til de horder av unge håpefulle som tror lykken er å jobbe med film.

Innkjøpt norsk dokumentarfilm
Regi: Frode Myhra Skog
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57