Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. oktober 2010 kl 17.30 Åpen himmel: Stortingsmann på jakt

Jegeren


Kjell Ingolf Ropstad jakter på både elg og velgere. Hvis han ikke spiller playstation eller fotball med kompisene. I "Åpen himmel" har den unge stortingsmannen byttet ut dokumenter med jaktrifle.

25-åringen fra Evje og Hornnes i Setesdal lærte å jakte av morfaren sin. Han liker roen og ettertanken som kommer når han sitter alene på jaktposten, men han innrømmer at selv der kan den politiske dagsordenen ta ham.

- Det har hendt at jeg har "twitra" et politisk budskap fra jaktposten, forteller han til programleder Synnøve Kvervavik Vatne, som han har invitert med seg ut i terrenget.

Inspirert av Elton John
Ropstad har et sterkt engasjement for rettferdighet og solidaritet. Det oppstod for alvor på en tur til Uganda da han var 18 år. - Jeg møtte en gutt som var like gammel som meg, som het Elton John. Han snakket om sine drømmer og det han hadde lyst til å bli, selv om han ikke hadde fått begynt på skole enda. Jeg så hvor stor forskjell det var på hans og mine forutsetninger, og da bestemte jeg meg for å jobbe for en bedre verden, forteller han engasjert.

Når 25-åringen opplever at den politiske hverdagen på Stortinget kan være tung, tenker han tilbake på Elton Johns historie.

Poltikk og playstation
I "Åpen Himmel" gjør 25-åringen opp bål og forteller jakthistorier til programleder Synnøve Kvervavik Vatne og trubadur Tore Thomassen. Den unge stortingspolitikeren er opptatt av å leve som en vanlig norsk ungdom.

- Å gå rett fra jobb, hvor man har vært med på å vedta viktige lover, og rett over i joggedressen for å spille playstation eller fortball, kan oppleves som en absurd situasjon. Men jeg tror jeg er den samme personen uansett hva jeg gjør, sier den engasjerte setesdølen i "Åpen himmel".

Programmene er produsert for NRK i 2010 av Sanden Media As i Kristiansand.
Prosjektleder i Sanden Media: Brita Sørli Jærnes 40412726
Prosjektleder, NRK Temaredaksjonen: Magne Vik Bjørkøy, 73 88 12 00 dir. 73 88 18 13, mobil 90 78 99 50
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no