Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 14. april 2006 kl 23.50 Farlig spill

Nye avsløringer

Stephen (David Morrissey, t.v.) har gjort en oppdagelse som truer med å torpedere hans politikerkarriere en gang for alle. (Foto: Joss Barratt, BBC)
Stephen (David Morrissey, t.v.) har gjort en oppdagelse som truer med å torpedere hans politikerkarriere en gang for alle. (Foto: Joss Barratt, BBC)
Det trekker seg sammen for alvor rundt politikeren Stephen Collins. En ny skandale truer som kan ødelegge hans karriere en gang for alle. I desperasjon vender han seg til journalisten og rivalen Cal for å få hjelp.

Stephen er syk av bekymring etter å ha oppdaget at lobbybyrået Warner-Schloss, som er engasjert av oljeselskapet U-Ex Oil, på uforklarlig vis står som betaler av en weekend han tilbrakte sammen med sin assistent og elskerinne Sonia. Han vet at hvis dette blir kjent, slik at han framstår som kjøpt og betalt av oljeindustrien, er hans politiske karriere definitivt over.

Stephen oppsøker Cal for å be om hjelp, denne gangen uten å lage bråk om Cals forhold til Anne. Cal forteller ham det han vet, blant annet at en høyt plassert person i Labour har medvirket i å "plante" Sonia Baker som assistent på Stephens kontor. Men hvem?

Idet den sjokkerende sannheten går opp for Stephen, får Warner-Schloss snusen i at Herald-journalistene er på sporet. Det dreier seg om et byrå med stor makt, og som vet å bruke den. Nå har de satt skrustikkene på for å hindre at Herald med Cameron Foster i spissen trykker sannheten.

Om serien
BBCs suksesserie "Farlig spill" (State of Play) er en halsbrekkende thriller der en ung politiker blir fanget i et ugjennomtrengelig nett av løgner, svik og mord. Serien ble lovprist av britisk presse etter premieren, som ble fulgt av nærmere fem millioner tv-seere i hjemlandet. Den har også vunnet en rekke priser.

"Farlig spill" dreier seg rundt unge Stephen Collins (David Morrissey), som er valgt inn i parlamentet for Labour og regnes som en kommende politisk stjerne. Livet hans blir snudd på hodet den dagen assistenten hans, Sonia, blir funnet død under en vogn på t-banen i London. Avsløringen om at de to hadde et forhold bak ryggen til Stephens hustru Anne (Polly Walker), havner snart på avisenes forsider.

Den respekterte journalisten Cal MacAffrey (John Simm), som er Stephens venn og tidligere kampanjeleder, dekker saken for avisen Herald. Sammen med sin kollega Della (Kelly Macdonald) graver han fram oppsiktsvekkende opplysninger som tyder på at saken dreier seg om mye mer enn en ordinær utroskapssak.

"Farlig spill" har vunnet en rekke priser, deriblant for beste dramaserie både i Broadcast Awards og Indie Awards.

Britisk dramaserie (2003)
Originaltittel: State of Play
Produksjon: Endor i samarbeid med BBC
Manus: Paul Abbott
Regi: David Yates
I rollene bl.a. David Morrissey, John Simm, Polly Walker, Kelly MacDonald, Bill Nighy og James McAvoy
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
LENKER
  • Hjemmeside