Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 6. september 2005 kl 22.35 Politiagentene

Bestemordrap

Christina DiChiera (Jacinta Stapleton) er en utradisjonell politiagent, og blir tatt inn i spanergruppen på prøvetid (Foto: Beyond Distr.)
Christina DiChiera (Jacinta Stapleton) er en utradisjonell politiagent, og blir tatt inn i spanergruppen på prøvetid (Foto: Beyond Distr.)
Church og Angie leter etter spor av en mistenksom lege på en pub da de blir konfrontert av en ung kvinne som sier hun er politietterforsker. Hun heter Christina DiChiera og skal bli et velkjent fjes for politiagentene fremover.

Den nye sjefen for spanerne, Harris, mener gruppen er for følelsesmessig involvert til å ha noe med jakten på Oscar Stones morder å gjøre. Samtidig blir han imponert over Christina DiChiera, og gir henne en plass i spanergruppen på prøvetid.

På aldershjem
Danni blir satt til å etterforske mordet på en gammel dame og gir seg ut for å være hjelpepleier på aldershjemmet der hun bodde. Hun blir fortrolig med offerets enkemann og finner også ut at bestyreren stjeler fra de gamle.

Flere skyldige
Snart har Danni flere mistenkte, blant andre hjelpepleieren Ben, som har et rulleblad for narkotika og overgrep. Da hun finner den avdøde gamle damens utbrente nattkjole i leiligheten hans, blir han arrestert. Men saken er enda ikke oppklart.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen helt til hun selv valgte å gå av for å begynne et nytt liv. Oscar Stone (Ian Stenlake) var gruppens klovn, og et geni når det gjaldt å skape nye identiteter – helt til han ble skutt og drept ved å redde livet til Church. Ved seriens sjette sesongstart er det bare Danni, Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til en ny sjef og nye samarbeidspartnere.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 6)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57