Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. september 2001 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Aristokrat på en snurr

Patricia Brewster (t.h.) gjør skandale i Aidensfield – her på ridetur med lærerinnen Jo. (Foto: Yorkshire Television)
Patricia Brewster (t.h.) gjør skandale i Aidensfield – her på ridetur med lærerinnen Jo. (Foto: Yorkshire Television)
Praticia Brewster er søster av lorden i Aidensfield. At hun er alkoholiker gjør ikke saken bedre. En dag opptrer hun offentlig beruset, og den lille byen blir snudd på hodet. Kveldens episode av ”Med hjartet på rette staden” gjør et godt poeng av at også aristokrater bare er mennesker.

Betjent Blaketon har nettopp knepet Patricia Brewster i fyllekjøring, men nøyer seg med å gi henne en muntlig advarsel. Politimann Nick Rowan tenner på alle pluggene da han hører om saken. Nick liker dårlig at Blaketon forskjellsbehandler en lovbryter, bare fordi hun er søster av den lokale Lord Ashfordly.

Men dette er bare begynnelsen på Nicks ergrelser denne dagen. Nicks kjæreste Jo har avlyst et stevnemøte med ham…til alt overmål for dra på biltur med Patricia Brewster!

Byens lurendreier Greengrass driver ulovlig fasanjakt på Lord Ashfordlys eiendommer. Men hvor god en krypskytter er egentlig Greengrass?

Mer om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde. Men med god hjelp og oppmuntring fra Kates tante Eileen begynner Nick igjen å ta del i landsbylivet. Hans lille datter Katie er blitt en livlig unge, og Nick har funnet kjærligheten på nytt i den vakre lærerinnen Jo.

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 7, episode 9)
I rollene: Bl.a. Nick Berry, Bill Maynard, Derek Fowlds, Juliette Gruber, Tricia Penrose
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Patricia Brewster (t.h.) gjør skandale i Aidensfield – her på ridetur med lærerinnen Jo. (Foto: Yorkshire Television)