Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 22. desember 2005 kl 20.55 Niern: Grinchen

En grønn gnom som hater julen

Tror du på denne julenissen? Jim Carrey som Grinchen (Foto: Universal)
Tror du på denne julenissen? Jim Carrey som Grinchen (Foto: Universal)
Inne i en snøskavl høyt oppe på Mount Crumpit bor en viss huleboer kalt Grinchen. Han har utsikt ned til innbyggerne i landsbyen Whoville som elsker julen og alt den fører med seg. Grinchen derimot hater denne høytiden og pønsker på en måte å ødelegge den på for disse menneskene en gang for alle.

Grinchen kler seg ut, og bestemmer seg for å besøke Whoville. Han vil gi dem en Grinchen-jul de sent vil glemme.

På veien hjem igjen møter han lille Cindy Lou Who, en ensom sjel blant Who’ene. Hun har nemlig sine tvil om julefeiringen. Hun syns at det er for mye overfladisk kommers, og hun lurer på hva julen egentlig handler om.

Cindy Lou Who bestemmer seg også for å finne ut alt hun kan om Grinchen. Hvem han er, hvorfor han ikke liker julen og hvorfor ingen liker ham.

De uskyldige spørsmålene hennes setter Whoville på hodet, siden alt som har med Grinchen å gjøre er ansett for blasfemi av borgermester May Who. Men etter hvert blir Grinchen og Cindy Lou to tvillingsjeler som sammen finner ut hva julen er.

Amerikansk komedie (2000)
Originaltittel: "Dr. Seuss’s How the Grinch Stole Christmas"
Med Jim Carrey (Grinchen), Jeffrey Tambor (borgermesteren), Christine Baranski (Martha May Whovier), Taylor Momsen (Cindy Lou Who), Anthony Hopkins (fortelleren)
Regi: Ron Howard
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78