Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. april 2003 kl 19.55 Retro

Svenske damer på besøk

Lotta Engberg, Kikki Danielsson og Elisabeth Andreassen synger sammen
Lotta Engberg, Kikki Danielsson og Elisabeth Andreassen synger sammen "Retro".
Elisabeth Andreassen har i kveldens "Retro" fått besøk av sine to gode svenske venninner, Lotta Engberg og Kikki Danielsson. Ole Jørgen Grønlund er selvfølgelig også på plass, og vi kan love mye moro med de svenske damene.

Lotta Engberg tok sine første musikalske steg i karrieren med pianoleksjoner som 6-åring. I 1979 begynte hun på musikklinjen i Karlstad, og brukte de tre årene til å skrive blant annet en barnemusikal. Hun ble flittig brukt som sangerinne og låtskriver mellom 1982-86, og i –87 vant hun den svenske Melodi Grand Prix. Hun begynte for alvor sin sangkarriere som vokalist i Anders Engbergs i –89, siden sammen med Stefan Borch og nå i sitt eget band Lotta Engbergs orkester. Lotta har hatt mange hits gjennom tidene, og er et kjent navn på Svensktoppen. Til sammen har hun gitt ut 18 album. Et utvalg av hennes hits får vi nok også høre i kveld der hun synger både alene og sammen med de andre jentene.

Kikki Danielsson er utdannet sekretær, men slo for alvor i gjennom som artist i bandet Wizex i 1972. I –74 fikk bandet sin første platekontrakt, og Kikki sang i Wizex i ti år. Også hun har vært innom Melodi Grand Prix tidligere; i 1982 vant Kikki, nettopp sammen med Elisabeth Andreassen, den svenske finalen. Hennes tid i Wizex var over, og hun satset på en solokarriere som skulle føre til han hun ble kåret til Sveriges fremst countryartist. På 80-tallet tronet hun på toppen, og siden har det gått slag i slag.

De tre venninnene Elisabeth, Lotta og Kikki deltok også i årets norske finale i Melodi Grand Prix hvor de havnet på en fjerde plass.

NRK Underholdning
Egenprodusert musikkprogram
Programledere: Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf 23 04 74 83/98 87 50 78