Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. februar 2001 kl 22.10 Detektimen: Politiagentene

Detektimen: Politiagentene (t)

NRK1 fredag 16. februar kl 22.10
Detektimen: Politiagentene (23)

Politiagent i sorg

Livet til politiagent Peter Church ligger i ruiner etter at kjæresten Christina ble drept under oppgjøret med hennes forbryterfamilie. Han greier fortsatt ikke tanken på å gå tilbake på jobb for spaningsgruppen.

Kollegene hans er opptatt med å etterforske drapet på en ung kvinne som var tilknyttet pornoindustrien. Samtidig får Ellen MacKenzie tilsendt et meget kompromitterende bilde av henne og Peter Church fra den tiden de hadde et forhold.

MacKenzie oppfatter dette som en klar advarsel i forbindelse med den pågående drapsetterforskningen. Trusselen preller imidlertid av på henne, i stedet blir hun enda mer innbitt i sin jakt på morderen.

Om serien
Den australske serien \"Politiagentene\" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme. De første episodene i år ble fulgt av over 700.000 seere.

I serien følger vi en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt \"Mac\" (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og spaningsgruppens operative leder. Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter.

NRK1 fredag kl 22.10

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 2)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
Med Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Politiagent Peter Church (Peter Phelps) er lammet av sorg etter at kjæresten ble drept.