Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 31. juli 2011 kl 19.30 Solgt!

Norges tetteste by


Stavanger er den byen i Norge der folk bor tettest. Oljehovedstaden har også passert Oslo på pris og har nå de dyreste leilighetene her i landet. I kveld tar "Solgt!" temperaturen på boligmarkedet i Stavanger.

At rogalandsbyen ble hovedsetet for det norske oljeeventyret, har absolutt hatt innvirkning på boligmarkedet i regionen. Stavanger er i dag Norges fjerde største by, men regner man med Sandnes og Sola også, passerer regionen Trondheim og nærmer seg 200.000 innbyggere.

Damer mot menn
I kveldens program er det lagt opp til en duell mellom damer og menn. Fra Nordvik & Partners i Oslo stiller Bjørn R. Støylen og Thomas A. Kiligitto. De konkurrerer mot Birgit Grandahl og Monica Krogsmyr fra Grandahl Eigendomsmegling. Og konkurranseinstinktet er som vanlig meget skjerpet hos deltakerne.

Ville brenne trehusene
Stavanger er en by som er kjent for mye spennende arkitektur, men også rikholdig historie. Det første objektet meglerne får prøve seg på, er en leilighet i det gamle trehusmiljøet i Stavanger. Etter krigen var det planer om å rive mye av den gamle trehusbebyggelsen, men heldigvis ble planene aldri noe av. I dag er dette en av de best bevarte trehusmiljøene i Norge.

Slaget ved Hafrsfjord
På slutten av 800-talet stod det avgjørende slaget ved Hafrsfjord der Harald Hårfagre fikk samlet Norge til ett rike. I kveldens "Solgt!" står et nytt slag ved Hafrsfjord. Meglerparene fra Oslo og Sarpsborg kjemper om å tippe pris på et moderne funkishus over fire etasjer med påkostede detaljer i et populært område kallet Søra Bråde.

Egen strandlinje
Finaleobjektet finner vi på Ormøy – en av øyene med fastlandsforbindelse utenfor Stavanger. Dette er et stort hus med egen strandlinje og bryggeområde. I det som er Norges tetteste by, er egen stor hage ingen selvfølge. Men hvor mye er strandlinjen verdt i Stavanger? Det blir en tøff utfordring for våre meglere.

Om serien
Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet ned i et ukjent marked. De rivaliserende firmaene konkurrerer om å gjette prisen på tre forskjellige salgsobjekter."Solgt!" er en underholdende konkurranse basert på den danske seersuksessen "Hammerslag". Serien har gått på DR i hele 17 sesonger og er stadig et av kanalens mest sette programmer.

Den norske versjonen av serien gikk på luften første gang i vår og oppnådde stor suksess med over en halv million seere og en markedsandel på mellom 40 og 50 prosent. I høstsesongen er det de seks norske stedene, Kristiansand, Fredrikstad, Oslo, Trondheim, Stavanger og Fetsund, som stiller med solgte objekt. Meglerne må gjette til hvilken pris.

I år som i fjor er det Frode Søreide som er programleder i denne serien. Søreide er 31 år og kommer fra Høyanger i Sogn og Fjordane. Han har jobbet 10 år i NRK; i Dagsrevyen, Sommeråpent og ved NRKs distriktskontor. De siste fire årene har han vært reporter i FBI.

Sendt tidligere.

Egenproduksjon ved NRK samfunn og dokumentar 2010
Programleder: Frode Søreide, 23 04 61 59/900 42 225
Prosjektleder: Randi Helland
Pressekontakt: Sidsel Linden, 23 04 98 41 / 909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no