Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. desember 2006 kl 20.25 Vamp i full symfoni

Vamp på Rockefeller

Vamp sammen med gjestesolist Rita Eriksen og KORK i bakgrunnen. (Foto: Terje Bendiksby, Scanpix)
Vamp sammen med gjestesolist Rita Eriksen og KORK i bakgrunnen. (Foto: Terje Bendiksby, Scanpix)
I april 2005 holdt Haugesund-gruppen Vamp konsert sammen med Kringkastingsorkestret (KORK) på Rockefeller i Oslo. Det ble en uforglemmelig opplevelse for musikkglade, og gjenhør med mange kjente låter i nye arrangement.

Ideen til samarbeidet med KORK dukket opp under Sildajazzen høsten 2004 og ble en realitet våren 2005. Det ble til sammen holdt fire konserter denne våren, og alle fikk svært god mottakelse hos publikum. Det virkelig svinger av Vamp i samarbeid med landets bruksorkester nummer 1, KORK.

Mange hits
I kveldens konsert byr de på et vell av gamle slagere. Det blir gjenhør med blant annet "Månemannen", "Tir n´a Noir", "Fuglane vett", "13 humler" og "Tilståelse".

På Rockefeller gir de alt sammen med dirigent Nick Davies og KORK, og de har også med seg Rita Eriksen og tidligere vokalist Jan Toft som gjestesolister.

Om Vamp
Vamp består av Vidar Johnsen på vokal, Øyvind Staveland på fele, fløyte, trekkspill og vokal, Torbjørn Økland på gitar, Calle Apeland på bass og keyboard og Tore Jamne på trommer. Gruppen har holdt på i en årrekke med sin folkrock-inspirerte musikk.

Vamp ble startet i 1991 av Øyvind Staveland og har gjennom utallige konserter, festivaler og ikke minst album skaffet seg et stort og hengivent publikum. I tillegg har de også vunnet flere priser både hjemme i Haugesund, og i NRK - blant annet med årets album i 2000 for "En annen sol". For sitt mest kjente album "Månemannen" som kom i 2002, fikk de terningkast seks i omtrent alle aviser. De har til sammen gitt ut åtte album.

Programmet er sendt tidligere.

Egenprodusert konsertsending fra NRK Kultur
Med: Vamp og Kringkastingsorkestret
Prosjektleder: Morten Thomte