Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 27. oktober 2009 kl 20.10 Ei rituell verd

Det fjerne Østen

Presten Pete på besøk i Wat Suthatthepwararam, i Bangkok. (Foto: BBC Worldwide)
Presten Pete på besøk i Wat Suthatthepwararam, i Bangkok. (Foto: BBC Worldwide)
Pete Owen Jones overværer et renselsesritual på Shinto Oto Matusri ild-festiavelen og finner ut hvordan krigen bidro til å skape verdens største kirke i Sør-Korea.

På sin reise i det fjerne Østen blir den engelske presten stilt overfor eksotiske og uforståelige religioner; alt fra anarkistiske, buddhistiske, nakne menn, Shinto-ildfestivalen og Taoistmunker i Kina.

Pete drar også innom en obskur Shamanistisk sekt i Sør Korea. I det buddhistiske Thailand utforsker han betydningen av "non-attachment", og i Vietnam blir han trollbundet av et hellig øye, før han gir penger til en gudinne.

Om serien
Hver dag utfører mennesker på kloden en eller annen seremoni; det være seg bisarre, farlige eller sjokkerende ritualer. Nå er disse dokumentert av BBC i en serie som viser hvor langt vi går for å komme i kontakt med jordens og åndenes usynlige krefter.

Presten Peter Owen Jones har reist jorden rundt for å prøve forstå menneskehetens fasinasjon for det hellige. Som anglikansk prest ble han både overrasket og provosert, men fikk også utvidet sine kunnskaper om de over 80 ulike ritualene han var vitne til.

Britisk dokumentarserie i 8 deler
Originaltittel: Rituals
Produksjon: BBC / Travel Channel co-production
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no