Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. april 2006 kl 17.30 Åpen himmel: Salmesus fra Sørlandet

Åpen himmel

Jan Gossner, Hans Kristian Buer og Anette Strømsbo Gjørv (foto: Lynor).
Jan Gossner, Hans Kristian Buer og Anette Strømsbo Gjørv (foto: Lynor).
Salmesus fra Sørlandet.
Bedehusmusikkfestivalen.


- Jeg liker det enkle musikalske uttrykket. Kall det gjerne musikk med folkelig appell.

Ordene kommer fra en stor og raus bonde fra Østfold, Hans Kristian Buer. Til daglig er han også kirketjener og graver. Men det er bedehusmusikken han brenner for, og for noen år siden startet han opp med Bedehusmusikkfestivalen i Øyer.

Der kommer hundrevis av mennesker i alle aldre sammen for å synge de gamle og kjente bedehussangene, gjerne i en frisk og frodig musikalsk drakt, og det blir det gjerne fordi ungdommen mer og mer setter sitt preg på festivalen.

Hans Kristian Buer er gjest i "Salmesus fra Sørlandet". I samtale med programleder Anette Strømsbo Gjørv forteller han om hvordan han vokste opp med kristen tro i heimen. Sterkt er det å høre han fortelle om farens død. 19 år gammel opplever Buer at faren dør i armene sine. Et troverdig vitnesbyrd om levd liv fra et frodig menneske.

"Salmesus fra Sørlandet" får denne søndagen et spesielt musikalsk preg gjennom gruppen "Vann" fra Vennesla. Gamle salmer som "Folkefrelsar" og "Han tek ikkje glansen av livet" blir tolket av solist ledsaget av bass, trompet og slagverk. Men foruten "Vann" blir det frisk menighetssang der salmene skulle være godt kjent for de fleste.

"Salmesus fra Sørlandet" produseres av Lynor AS, og opptaket er gjort i Kristiansand Frikirke der kirkens egen pastor Jan Gossner er programleder sammen med Anette Strømsbo Gjørv. Tema for programmet er "Kilden" og belyses gjennom sang, samtaler og tekstlesing.

"Salmesus fra Sørlandet"
NRK1 Fjernsynet søndag 2. april, kl. 17:30.

Egenprodusert dokumentar fra Lynor på oppdrag fra NRK (2006).

Kontaktperson: Prosjektleder Helge Gudmundsen, tlf. 958 79 025.