Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. desember 2001 kl 22.40 Birdy birdy nam nam på juleferie

Humorkvartett på feil kurs

Den indiske humorkvartetten er på ferde igjen.
Den indiske humorkvartetten er på ferde igjen.
Den indiske humorkvartetten er på farten igjen, denne gang med en spesialutgave der de skal på skiferie i Frankrike. Allerede på flyplassen starter forviklingene, og før de får sukk for seg, har de havnet i India.

Meera Syal, Nina Wadia, Sanjeev Bhaskar og Kulvinder Ghir er så opptatt av å virke britiske, at de får feil flybilletter. Sjokket er derfor stort når det går opp for dem at de etter hvert befinner seg i India og ikke i Frankrike. Og selv om kvartetten opprinnelig er indiske, insisterer de på å pynte leiligheten de holder til i med det britiske flagget, blande ketchup i karri og sjokkere noen buddhister.

I mellomtiden skjer det ting andre steder i India. Vi møter blant andre en BBC-reporter som oppdager hvorfor det berømte Red Fort i Agra er rødt, og en av Bollywoods store stjerner, Chunky Lafunga, som er i full gang med sin siste filmproduksjon.

Om humorkvartetten
De fire prisbelønte humoristene fleiper med asiater i England, briter i Asia og asiater generelt. Blant prisene Meera Syal, Nina Wadia, Sanjeev Bhaskar og Kulvinder Ghir har vunnet er Emmy 2001 for beste tv-underholdning, og prisen for årets mediaperson som gikk til Meera Syal.

På originalspråket heter programserien ”Goodness, gracious me”, tittelen på den kjente sangen i filmen ”Millionøsen” der Peter Sellers spiller en indisk doktor. Sellers spilte også inder i filmen ”Høyt skum i Hollywood”. Replikken ”Birdy birdy nam nam” stammer fra denne filmen.

Produsert av BBC
Originaltittel: Goodness Gracious Me
Pressekontakt: Anne Bekkevold, tlf. 23 04 89 56

Bilde
Den indiske humorkvartetten er på ferde igjen.