Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. juli 2010 kl 20.15 Naturens undere

Laksefest

Hvert eneste år flokker over en halv milliard stillehavslaks seg og reiser tilbake til elvene der de ble født. Her skal de gyte. For bjørnen og ulven er dette årets høydepunkt og avgjørende for deres eksistens resten av året.

Mens bjørnen venter på laksen, livnærer den seg på muslinger, rankeføttinger og gress. Men ulven er også sulten, og den er kjent for å være glad i små bjørner. Filmteamet fanger en dramatisk kamp når en flokk sultne ulver støter på en enslig bjørn.

Ved hjelp av saktefilming og kameraer under vann får vi oppleve hvordan bjørnen jakter på fisken, og hvordan den klarer å fiske død laks ut fra elvens bunn.

Om serien
Gjennom unike og spektakulære bilder tar denne BBC-serien for seg Jordens enorme naturkrefter og hvordan de påvirker dyreriket.

I seks episoder ser serien hver uke på naturkrefter i forskjellige verdensdeler, fra Indias kraftige regntid til den årlige smelteperioden i Arktis.

Dyrene blir selvsagt påvirket, for når naturkreftene slår til, får noen dyrearter nye muligheter, mens for andre kan det bety den sikre død.


Britisk serie i seks deler (2009)
Produsert av BBC
Original tittel: Nature’s great events
Episodetittel: The Great Salmon Run
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf: 815 65 900