Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 24. desember 2006 kl 17.15 Place Vendome

Diamanter er en kvinnes beste venn

Handlingen er lagt til den fasjonable bydelen Place Vendôme i Paris. Blant juvelerbutikkene finnes også forretningen til Vincent Malivert som han driver sammen med broren Eric. Selv om Vincent har et godt rykte som juveler, mistenker hans britiske kolleger at han selger stjålne varer.

Det går ikke bedre enn at Vincent (Bernard Fresson) begår selvmord, og hans alkoholiserte hustru Marianne (Catherine Deneuve), som nå og da legger seg inn på en overklasseklinikk for å tørke opp, liker ikke tanken på å undertegne papirer som overfører firmaet på fremmede hender. Hun vil derfor prøve å redde firmaet på egenhånd.

Marianne kjenner til hvor Vincent har gjemt unna flere diamanter, Jakten på dem fører henne inn i styrerom, forbi arbeidsbenkene til diamantkutterne, videre til hoteller, kafeer og diamantmarkeder i Paris og Antwerpen.

Det er imidlertid flere som kunne tenke seg diamantene, inkludert de mystiske ansatte hos Kleiser (Philippe Clevenot).

Om filmen
Filmen var med i konkurransen under filmfestivalen i Venezia i 1998, hvor Catherine Deneuve vant prisen for beste skuespillerinne.

Sendt tidligere.

Fransk thriller (1998)
Originaltittel: "Place Vendôme"
Med Catherine Deneuve, Jean-Pierre Bacri, Emmanuelle Seigner, Jacques Dutronc, Bernard Fresson, Francois Berlèand, Philippe Clevenot
Regi: Nicole Garcia
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78