Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 29. august 2010 kl 00.25 Rebus: Botsgang

Rebus i sekk og aske


Kriminalbetjent Rebus må gjøre botsøvelser for overbetjent Gill Templer, da han setter seg ut over hennes ordrer.

Sent på natten etter en vernissage blir eieren av et kunstgalleri i mondene Calton Hill i Edinburgh funnet myrdet. Mordet er ikke før meldt, så begynner Rebus og hans sjef Gill Templer å strides om hvordan etterforskningen skal skje. Resultatet er at Templer bokstavlig talt setter Rebus på skolebenken – han må begynne på politiskolen igjen for å lære seg teamwork.

Siobhan Clarkes store sjanse
Templer gir saken til politibetjent Siobhan Clarke, som ser tildelingen som sin store sjanse. For en gangs skyld kan hun vise hva hun er god, uten innblanding fra Rebus. Eller?

Clarke og hennes sjef Templers forsøk på å komme til bunns i saken viser seg snart å strande. Og Rebus’ inntreden på politiskolen går heller ikke helt som planlagt.

Snart er etterforskningssjef Gunner ved den skotske kriminalpolitisentralen involvert i saken…

Om serien
Ian Rankin, skotsk krimforfatter med megasuksess, har med bokserien om kriminalbetjent John Rebus i Edinburgh-politiet også gitt gjenlyd i Norge.

Skuespilleren Ken Stott er innfødt Edinburgh-gutt og hovedrolleinnehaver i tv-serien om den jordnære og garvede kriminalbetjent Rebus. Den skotske hovedstaden spiller også en hovedrolle i serien, og Rebus’ etterforskningsarbeid bringer ham i nærkontakt med byens vakre strøk så vel som dens røffe og grusomme sider.

Den hardt prøvede, tøffe og kvinnekjære detektivhelten Rebus reflekterer på mange måter byen han er vokst opp i. Visst har han et alkoholproblem og et ustadig kjærlighetsliv, og kanskje er det slik at mange i etaten mener han er krevende og vanskelig å ha med å gjøre, men Rebus kjenner byen som ingen annen og han er en god detektiv med en intuisjon som i de fleste tilfeller viser seg å slå til.

Den vesentligste forskjell mellom John Rebus fra Rankins bøker og tittelfiguren i tv-serien er at vår mann legger for dagen en sans for humor som ikke er til stede i bøkene. Fra første episode og utover blir vi kjent med et av John Rebus’ faste damebekjentskaper, Miranda Masterson, spilt av Sharon Small som mange vil huske fra Inspektør Lynley-seriene (der hun framstilte Lynleys politikollega og rake motsetning).

Programmet er sendt tidligere

Britisk krimserie (2006)
Originaltittel: Rebus, series 4
Kveldens avsnitt: Resurrection Men
Produsert av: Minotaur International Ltd.
I rollene bl.a.: Ken Stott (Detective Inspector John Rebus), Claire Price (Detective Sergeant Siobhan Clarke), Jennifer Black (Chief Superintendent Gill Templer), Sharon Small (Miranda Masterson), Natalie Dormer (Philippa Balfour)
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer