Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. november 2010 kl 19.45 Solgt!

I Flettfrids nabolag


Tre leiligheter i Trondheim - tre vidt forskjellige salgspriser. Klarer meglerne fra Oslo og Tønsberg å finne ut hvilket område som er mest attraktivt i trønderhovedstaden? I denne ukas "Solgt!" besøker vi blant annet Flettfrid Andresens distingverte nabolag på Singsaker.
Det er duket for internt oppgjør i "Solgt!". To meglere fra Privatmegleren i Tønsberg skal konkurrere mot sine kolleger fra Oslo.


-Det gjør bare at konkurranseinstinktet øker enda mer, slår meglerne Kenneth Doksheim og Siri Graf Stenberg fast, og får bifall fra kollega Rune Haraldsen og Lise Løkka fra Privatmegleren i Oslo.

Studentby
Meglerne vet derimot veldig lite om boligmarkedet i Trondheim. De aner ikke hvor de skal og blir fratatt både mobiltelefon, statistikk og pc – før de blir kastet ut i det trønderske boligmarkedet.
Trondheim er i dag Norges tredje største by, og hver sjette innbygger er en student. Dette setter selvsagt sitt preg både på bylivet og boligprisene.

Rund leilighet?
Den første utfordringen meglerne skal prøve seg på, er en helt rund leilighet midt i hjertet av Trondheim sentrum. Her er det få rette vinkler og absolutt muligheter for den som er på jakt etter det spesielle. Men det skaper noen utfordringer når man skal innrede leiligheten. Takterrasse med utsikt rett til Olav Trygvasson, Nidarosdomen og Stiftsgården gjør at det er vanskelig å finne en mer sentral beliggenhet.

Mangelfull adkomst
Fra sentrum drar vi ut til et typisk villastrøk litt utenfor bykjernen. Her skal meglerne tippe pris på en toppleilighet med store vindusflater og terrasse som garanterer gode solforhold. Det er imidlertid ikke bilvei helt frem til døren; hva betyr det for boligprisen? Kan solforholdene og den fantastiske utsikten gjøre opp for mangelfull adkomst?

Flettfrids nabolag
I finalen drar vi til Singsaker, som for de fleste sikkert er kjent gjennom rollefiguren Flettfrid Andresen. Riktignok ligger denne leiligheten på nedre del og helt i utkanten av Singsaker – men prismessig er den nok fullt på høyde. I tillegg kan man skryte av gangavstand til det populære området Bakklandet med små kafeer, butikker og restauranter.

Om serien
Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet ned i et ukjent marked. De rivaliserende firmaene konkurrerer om å gjette prisen på tre forskjellige salgsobjekter."Solgt!" er en underholdende konkurranse basert på den danske seersuksessen "Hammerslag". Serien har gått på DR i hele 17 sesonger og er stadig et av kanalens mest sette programmer.

Den norske versjonen av serien gikk på luften første gang i vår og oppnådde stor suksess med over en halv million seere og en markedsandel på mellom 40 og 50 prosent. I høstsesongen er det de seks norske stedene, Kristiansand, Fredrikstad, Oslo, Trondheim, Stavanger og Fetsund, som stiller med solgte objekt. Meglerne må gjette til hvilken pris. I år som i fjor er det Frode Søreide som er programleder i denne serien.

Søreide er 31 år og kommer fra Høyanger i Sogn og Fjordane. Han har jobbet 10 år i NRK; i Dagsrevyen, Sommeråpent og ved NRK sine distriktskontor. De siste fire årene har han vært reporter i FBI.

Egenproduksjon ved NRK samfunn og dokumentar 2010
Programleder: Frode Søreide23 04 61 59/900 42 225
Prosjektleder: Randi Helland
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden 23 04 98 41 / 909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Publikumssevice