Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 3. april 2003 kl 20.30 Advokatene

Bobbys lengste prøve

Bobby Donnell i „Advokatene
Bobby Donnell i „Advokatene". (Foto: 20th Century Fox)
I Scott Wallace-saken forsøker advokat Bobby Donnell å få løslatt den drapsdømte bank-investoren ved å bevise at kronvitnet begikk mened i retten.

Som forsvarer for bank-investoren Scott Wallace, dømt for å ha kullosforgiftet sin hustru med døden til følge, kom domfellelsen som et sjokk på Bobby Donnell. Da den dødes bror vitnet i retten om at søsteren hadde følt seg truet på livet av Wallace samme kveld hun døde, ble sakens utgang beseglet.

Poker-vitne
I mellomtiden er det kommet fram at broren valgte å gå i et pokerlag den kvelden han angivelig fikk vite at søsteren var truet på livet av sin mann. En bemerkning om dette forholdet er innlevert retten og blir etter hvert godkjent som gyldig bevisopptak. Dommeren overveier tilsidesettelse av drapsdommen mot Wallace og gjenopptakelse av saken. Dermed ligger det an til at Wallace-saken kommer til å oppta ytterligere episoder av "Advokatene".

"Advokatene" over på NRK1
Neste torsdag går "Advokatene" ut pga. Oscar-utdelingen på NRK2. Fra og med uke 14 (episode 5) skifter serien kanal, til NRK1 onsdager. Episodene vil også gå i reprise torsdager på NRK2.

Mer om serien
En ny serie (5) av "Advokatene" sendes i vinter, og som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57, e-post