Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 31. mars 2006 kl 19.55 Beat for beat

Norsk-afrikanske kvinner møter raske men

Raske menn, f.v. Anders Hoff, Calle Hellevang-Larsen og Øyvind Rafto konkurrerer mot Queendoms Haddy Jatou N'jie, Monica Ifejilika og Asta Busingye Lydersen. Programleder er som alltid Ivar Dyrhaug. (Foto: Erik Dyrhaug, NRK)
Raske menn, f.v. Anders Hoff, Calle Hellevang-Larsen og Øyvind Rafto konkurrerer mot Queendoms Haddy Jatou N'jie, Monica Ifejilika og Asta Busingye Lydersen. Programleder er som alltid Ivar Dyrhaug. (Foto: Erik Dyrhaug, NRK)
Det blir smektende rytmer og velkjente barnesanger når kvinnegruppen Queendom og humortrioen Raske menn synger mot hverandre i kveld.

Queendom består av flere norsk-afrikanske kvinner. I kveld er gruppen representert ved Monica Ifejilika, Haddy Jatou N'jie og Asta Busingye Lydersen. Alle tre har bakgrunn fra NRK og livnærer seg som kunstnere. Haddy Jatou N'jie er også aktuell med platen "White Lies". De tre kvinnenes favoritter er stort sett soul, jazz og pop selv om ingen av dem er spesielt glad i hitliste-musikk.

Gruppen Queendom har høstet gode kritikker for sin forestilling "Integrert som faen" og påtar seg også små og store oppdrag. Gruppen lager underholdning som inneholder humor, satire, dikt, sketsjer og sang - alt med alvorlige undertoner.

Suksesstrio
Raske menn består av Anders Hoff, Calle Hellevang-Larsen og Øyvind Rafto.
For tiden gjør trioen stor suksess på Edderkoppen Teater i Oslo med forestillingen "The Fast Show". Etter sigende planlegger gutta også et program på TVNorge i løpet av året.

Kameratene traff hverandre på Handelshøyskolen i Bergen for flere år siden da Anders og Øyvind studerte økonomi. Siden den gang har de vært mer opptatt av sketsjer og sang enn tall og tabeller, selv om de begge er ferdig utdannet siviløkonomer.

Som Raske menn spiller Anders, Calle og Øyvind på et stort repertoar innen norske barnesanger, men byr også på variert underholdning og mange rare sprell. Calle er gruppens gummiansikt, Øyvind står for det verbale, mens Anders er gruppens musikalske alibi. Så gjenstår det å se om det vil gi dem en førsteplass i kveldens sending…


Egenproduksjon fra NRK Underholdning
Programleder: Ivar Dyrhaug
Pianister: Trond Nagell Dahl og Gisle Børge Styve
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80

Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • Les mer: