Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. april 2003 kl 18.00 Tvillinger

Tvillingers hverdag

Lise og Lotte gjør det de kan for å beholde høna si. (Foto: NRK)
Lise og Lotte gjør det de kan for å beholde høna si. (Foto: NRK)
"Tvillinger" er en ny serie i tre deler for barn. Handlingen kretser rundt tvillingene Lise og Lotte, og samhold, utfordringer, søskenkjærlighet og småkrangling er stikkord.

Manusforfatter for serien er Harald Stoltenberg, som har de beste forutsetninger for å skrive om nettopp dette temaet. Han er nemlig tvilling med den ikke ukjente Robert Stoltenberg.

"Tvillinger" er Norges bidrag i en nordisk utveksling av novellefilmer for barn, og senere i vår får vi se de andre nordiske landenes bidrag.

Første episode
Lise og Lotte opplever en dag en høne falle av lasteplanet på en bil, og de vil gjerne redde den. Men den slemme naboen deres, Aronsen, har bestemt at høner er forbudt i nabolaget. Tvillingene lurer likevel høna med seg i trillebagen sin, og gjemmer den i redskapsboden i hagen. Aronsen på sin side lager imidlertid plakater om en savnet høne, og dermed er høna i boden veldig utrygg.

Tvillingene vet likevel råd: De bestemmer seg for å kle høna ut som en papegøye slik at ingen kjenner den igjen. Aronsen hadde tidligere en papegøye han var veldig glad i, og ettersom han tror at høna er en papegøye, lar han seg overtale til at de kan beholde den.

Men det er fortsatt andre som kan avsløre hvordan det hele henger sammen. Storebror liker nemlig ikke det Lise og Lotte holder på med….


NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert serie
Manus: Harald Stoltenberg
Executive producer: Tone C. Rønning
Pressekontakt: Sabine Skarstad, 23 04 99 18/90 18 36 10