Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. juli 2006 kl 22.00 Festivalsommer: Førde internasjonale musikkfestival

Hele verden i Førde

Førde internasjonale musikkfestival: Brasilianske rytmer i Førde. (Foto: Knut Utler/Førde internasjonale musikkfestival)
Førde internasjonale musikkfestival: Brasilianske rytmer i Førde. (Foto: Knut Utler/Førde internasjonale musikkfestival)
Førdefestivalen er Skandinavias største festival for folke- og verdensmusikk, og i år er det særlig musikk fra Brasil som trekkes fram. NRKs kulturavdeling og programleder Steinar Ofsdal var selvfølgelig på plass og presenterer sine høydepunkter fra festivalen.

Festivalen kunne by på 250 artister fra 21 land, og dermed blir det mye å velge i! Det var fullsatt begge kveldene Gabriel Fliflet spilte med Columbi Egg, på de to visningene av musikk- og danseteatret "Den Vesle Prinsen", Ellika & Solo og greske Taximi og mange flere kunne glede seg over fulle hus.

Om Festivalsommer
Hver torsdag seks uker framover kan du bli med NRK på like mange norske festivaler.

Lydverket-redaksjonen og NRKs kulturavdeling deler festivalsendingene seg imellom, og Lydverket er først ut med rapporten fra Quart. De står også for den siste sendingen som er fra Øyafestivalen i august. Mona B. Riise er programleder både fra Quart og Øya.

De fire torsdagene i mellom tar NRKs kulturavdeling oss med til Førde internasjonale folkemusikkfestival, Moldejazz, Jørn Hilme-stemnet i Valdres og Notodden Bluesfestival.

Egenprodusert serie fra i seks deler fra NRK Ung og NRK Kultur (2006)
Prosjektleder Lydverket, NRK Ung: Marius Hoel
Prosjektleder NRK Kultur: Arvid Esperø
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no