Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. mars 2006 kl 21.30 Sejer: Djevelen holder lyset

Fatale konsekvenser

Kameratene Zipp (Espen Sandvik, nærmest) og Andreas (Lasse Valdal) cruiser rundt og leter etter bråk. (Foto: Bård Løvik)
Kameratene Zipp (Espen Sandvik, nærmest) og Andreas (Lasse Valdal) cruiser rundt og leter etter bråk. (Foto: Bård Løvik)
Anita er død, og Robert blir nå tiltalt for forsettlig drap. Zipp sliter med veldig skyldfølelse overfor det som skjedde drapskvelden, og Andreas får en idé om at han skal gjøre noe som stiller ham likt med kameraten.

Robert sitter fengslet og blir om mulig mer deprimert da politiførstebetjent Konrad Sejer informerer ham om at han er tiltalt for forsettlig drap.

Kriminelle kompiser
Zipp og Andreas driver gatelangs. Zipp er blitt paranoid og tror politiet vet at han kan ha framprovosert drapet på Anita. Andreas prøver å roe ham ned og finner plutselig på at han skal gjøre noe som er like galt – slik at han og kompisen kan stille likt.

De tar bilen til Zipp og kjører rundt på måfå en stund. Plutselig får Andreas øye på en mor med en baby i vognen og får umiddelbart ideen om å rane henne. Selv om han i utgangspunktet kun er ute etter vesken hennes, får handlingen uante konsekvenser.

Med utbyttet fra ranet av den unge moren raser ungguttene videre. De får øye på en eldre dame og bestemmer seg for å følge etter henne. Guttene vet ikke at damen er Irma Funder, den merkelige venninnen til Andreas’ mor.

De følger etter kvinnen hjem, og Andreas tvinger seg inn i huset hennes. Utenfor står Zipp og venter. Og venter.

Konrad Sejer og psykologen Sara har nå et forhold. Sara lurer på hvorfor Skarre ikke har noen kjæreste – er han kanskje homofil? Hun bestemmer seg for å finne det ut over middag sammen med den intetanende Skarre.

Om Sejer
I løpet av januar, februar og mars følger vi førstebetjent Sejer gjennom de fire seriene NRK Drama har produsert etter Karin Fossums bøker.

Den nyeste av seriene, "Svarte sekunder", ble vist i januar, mens det ble gjensyn med den første serien, "Se deg ikke tilbake" like etter.

I kveld starter gjensynet med "Djevelen holder lyset", den andre serien, mens "Elskede Poona" avslutter vårt møte med Sejer i denne omgang.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Sejer – Djevelen holder lyset
Manus: Åse Vikene, basert på en bok av Karin Fossum.
Regi: Eva Isaksen
Prosjektleder: Grete Rypdal, tlf: 23 04 53 59
I noen av rollene: Bjørn Sundquist (Konrad Sejer), Christian Skolmen (Jacob Skarre), Jorunn Kjellsby (Irma), Marika Lagercrantz (Sara), Hans Olav Brenner (Robert), Lasse Valdal (Andreas), Espen Sandvik (Zipp), Linn Skåber (Sejers datter).
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364