Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. oktober 2005 kl 22.10 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Ukjent sønn

Dalziel & Pascoe prøver å trenge til bunns i en families hemmeligheter. (Foto: Stephen Morley/BBC Worldwide)
Dalziel & Pascoe prøver å trenge til bunns i en families hemmeligheter. (Foto: Stephen Morley/BBC Worldwide)
En ukjent mann vekker oppsikt i begravelsen til en velstående kvinne. Mannen påstår at han er hennes ukjente sønn. Dalziel og Pascoe blir tilkalt når den mystiske fremmede myrdes.

Familien er i full sving med å fordele arven etter den avdøde når den ukjente mannen gjør sin entré. Han gjør krav på sin del av arven, noe som skaper furore. Like etter blir den ukjente mannen funnet drept, og Dalziel og Pascoe settes på saken.

De erfarer at jo lenger de kommer i etterforskningen, jo mindre snakkesalige er familiemedlemmene. Skjuler de en hemmelighet som ikke tåler dagens lys?

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Innkjøpt kriminalserie fra BBC Worldwide (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe
Kveldens episode: Child's Play
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Margaret Tyzack, Bryan Pringle, Jack Hedley.
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79,