Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. juli 2005 kl 20.30 Sommerlørdag

Olavs sommerlørdag

Olav Viksmo Slettan er programleder for Sommerlørdag i kveld. (Foto:Anne Liv Ekroll,NRK)
Olav Viksmo Slettan er programleder for Sommerlørdag i kveld. (Foto:Anne Liv Ekroll,NRK)
Olav Viksmo Slettan gleder seg som en unge til å få møte alle gjestene sine i kveldens program. Han har valgt ut en rekke spennende mennesker, blant annet Eli Hagen, Espen Eckbo og en kar som er på jakt etter to fjelltopper!

Eli Hagen, kona til Carl I. Hagen, har vel knapt stilt opp som gjest alene i et program før. Olav Viksmo Slettan debuterer også som programleder alene i kveld, så de to finner nok mye å snakke om!

I kveldens Sommerlørdag får seerne også stifte bekjentskap med en av Norges dyktigste balansekunstnere – Eskil Rønningsbakken. Han er på jakt etter to fjelltopper i Norge og ønsker tips fra seerne. Hvorfor han ønsker dette, skal han demonstrere på Bryggetorget. Dette stuntet er ikke noe for tv-seere med svakt hjerte!

Komiker og spillopmaker Espen Eckbo kommer også innom studioet til Olav. Det blir også tid til musikk i årets andre Sommerlørdag, nemlig Henning Kvitnes og "Audi", vokalisten i bandet Katthult.

- Skulle Bruce Springsteen velge ut en annen vokalist i verden til å synge "The River", så måtte det bli Kvitnes, sier programlederen. Audi synger "Eye of the Tiger", en skikkelig 80-tallshit fra filmen "Rocky".

Om programserien
Sommerlørdag er helgeutgaven av Sommeråpent. Rammen er den samme: Underholdning og hygge på Aker Brygge, men seks programledere skal få fylle sin time med akkurat det de vil en sommerlørdag: Øystein Bache, Marit Åslein, Olav Viksmo Slettan, Synnøve Svabø, Noman Mubashir og Brita Garden. Christian Strand er gjengens utkommanderte reporter. Han får forskjellige oppdrag til hvert program og han skal også ha en surfekonkurranse i sitt "Hawaii-hjørne" på Aker Brygge. Nøttegeneralen selv, Roald Øyen, slår i år til med sommernøtter. De blir litt annerledes enn jule- og påskenøttene. Det er bare ett spørsmål - og bare ett svar. Utgangspunktet er en historie fra virkeligheten. Vinneren av konkurransen får hele 10 000 kroner.

Send ditt svar til 26600. Det koster kr 3,- per melding. Hvis du svarer rett på første spørsmål, får du et nytt tilsendt via SMS.

Ole Jørgen Grønlund er programseriens musikkansvarlige. Hver lørdag inviterer han med seg kjente norske artister som skal synge og spille seg gjennom 60-, 70- og 80-tallet.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdning (2005)
Kveldens programleder: Øystein Bache
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Sidsel Linden, tlf 23 04 98 41/90 95 53 64