Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. desember 2005 kl 22.50 Julekonsert i Nidarosdomen

Stemningsfylt fra Nidarosdomen

Stemningsfull julekonsert i Nidarosdomen (Foto: PBS)
Stemningsfull julekonsert i Nidarosdomen (Foto: PBS)
Det amerikanske St. Olaf Choir, Nidarosdomens jentekor, sangeren Randi Stene og en rekke musikere deltar i årets julekonsert i Nidarosdomen. Det blir en stemningsfull time der både kjente og mindre kjente julesanger finner sin naturlige plass.

St. Olaf Choir fra Minnesota var i sommer på turné i Norge. Turnéen ble avsluttet med en stor konsert i Nidarosdomen der også Nidarosdomen jentekor, mezzo-sopranen Randi Stene og flere musikere deltok.

Den vakre katedralen gir selvsagt en spesiell ramme av høytid rundt konserten, og korene, solist og musikere tar i bruk hele katedralen. Det er en utrolig vakker klang i Nidarosdomen når korene stemmer i sitt varierte repertoar. I kveld får vi høre alt fra de kjente "O jul med din glede" og "Et barn er født i Betlehem" til mer ukjente verk - både norske og amerikanske.

Randi Stene er solist i "O Helga Natt" og synger også et vakkert stykke av Johannes Brahms, slik bare Randi Stene kan gjøre det.

St. Olaf Choir ble grunnlagt i 1912 av nordmannen F. Melius Christiansen. Christiansen etablerte også korets a cappella tradisjon, en tradisjon fortsatt godt bevart i dag av kunstnerisk leder og dirigent Anton Armstrong.

Dirigenten for Nidarosdomen jentekor er Vivianne Sydnes.

Samproduksjon mellom NRK og St. Olaf Choir og det amerikanske Twin Cities Public Television (2005)
Prosjektleder: Anne Røthing, tlf 23 04 28 92/920 388 07
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 9918/988 588 80,