Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 23. september 2002 kl 19.30 Villdyra kommer

Kjempenes glemte æra


Er du blant de mange som ble hektet på BBCs banebrytende serie ”Dinosaurene kommer”? Da må du få med deg storserien ”Villdyra kommer”, laget av det samme prisbelønte teamet. De som gikk glipp av sendingene i sommer, får en ny sjanse når alle de seks episodene nå kommer i reprise på NRK2.

”Dinosaurene kommer” ble en av tidenes største tv-suksesser, fulgt av 400 millioner seere i over 45 land. Fortsettelsesserien bygger på den samme unike kombinasjonen av naturfilm, nye vitenskapelige funn og banebrytende animasjonsteknologi.

Nye herskere
”Villdyra kommer” tar oss tilbake til en æra som nesten er glemt, da pattedyrene etterfulgte dinosaurene som jordens herskere. Serien starter for 49 millioner år siden, 15 millioner år etter at dinosaurene døde ut, og går fram til istiden for 30.000 år siden.

I det varmeste, fuktigste klima jorden noensinne har kjent, lurer enorme, kjøttetende maur i den tette regnskogen. På de åpne slettene gresser landjordas største pattedyr. Hester på størrelse med en katt blir slukt av mannshøye fugler, og hvalene spaserer rundt på jorda. Her er kjempekatter med sylhvasse hoggtenner og ulvelignende dyr med beinknusende kjever.

Historien avsluttes med istiden, da de langpelsede mammutene forlater den golde tundraen og drar sørover. Her krysser deres veier våre egne forfedre, neandertalerne.

Fakta om serien
Mer enn 30 forhistoriske dyr blir gjenskapt i serien, blant annet med hjelp fra rundt 500 vitenskapsfolk, 17 datagrafikere og 7 dataoperatører. Den er bygget opp av mer enn 30 timer dataanimasjon og 1000 opptak med spesialeffekter.

Serien er innspilt på de mest spektakulære steder over hele verden, deriblant Brasil, Canada, Indonesia, Sør-Afrika, Florida og Arizona.

Det har tatt 75.000 ganger så lang tid å lage serien som det tar å se den, når man legger sammen alle timene som de medvirkende har brukt.

I Fakta på lørdag 28. september sendes programmet "Villdyras virkelige verden", om de vitenskapelige funnene som serien bygger på.

Episode 1
Vi befinner oss i den tette regnskogen i Tyskland for 49 millioner år siden. Etter 169 millioner års herredømme er dinosaurene utryddet. Nå terroriseres jorden av enorme, kjøttetende fugler som er direkte etterkommere av dinosaurene. Men pattedyrene begynner å ta opp kampen.

”Hovedpersonen” i kveldens episode er en Leptictidium, et nervøst muselignende pattedyr som var svært vanlig på denne tiden. Vi følger henne i kampen for å overleve, omgitt av de mest fascinerende kreaturer som noensinne har levd på jorden.

Britisk naturserie
Originaltittel: Walking With Beasts
Produksjon: BBC i samarbeid med Discovery Channel, TV Asahi & BS Asahi og ProSieben
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside