Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. april 2002 kl 20.15 Det tredje tegnet: Familie historier- det tredje tegnet

Dramatisk ending i Frelsarauga

Kristin har vært under et enormt press fra alle kanter og Gunhild fikk etter hvert rett i at hun trengte mer hjelp enn de kunne gi henne. Nora besøker Kristin på sykehuset, men hun klarer ikke å få kontakt.

Dessverre er heller ikke sykehuset et sted Kristin kan være i fred. Johannes Brøhmer oppsøker henne også der, og Nora blir bekymret for alvor. Sammen med Tobias smugler Nora Kristin ut av sykehuset. De kjører i full fart på landeveien med Brøhmer og Martin etter seg.

De to jentene finner skjul hos ekteparet Sørbø, men både Martin og Brøhmer finner dem der til slutt. Brøhmer beskylder alle, inkludert seg selv, i å ha trodd at Kristin var en personlig gave til dem fra Gud. De har vært egoister, og nå må Gud tilgi dem.

I noen dramatiske sekunder glemmer Nora å passe på Kristin…nå er hun forsvunnet!

Om serien
Nora (17) er prestedatter og bor på et lite tettsted på Vestlandet. Hun er ikke opptatt av overtro, selv om hjemstedets myte sier at Jesus Kristus skal vise seg tre ganger i Frelsarauga – en gammel kleberstensgrotte nede ved sjøen. Men når Nora møter den mystiske Kristin (19), begynner uforklarlige ting og skje og alt blir annerledes.

”Det tredje tegnet” er en gåtefull og stemningsladet dramaserie som handler om to tenåringsjenter og deres relasjon til hverandre og det ukjente som oppstår i omgivelsene rundt dem. Situasjonen som utspiller seg får også stor betydning for Noras familie.

Family Stories
”Det tredje tegnet” er Norges bidrag i et europeisk samarbeidsprosjekt som har tittelen ”Family Stories”. Tanken bak prosjektet er at en hendelse et sted i Europa får alle generasjonene i en familie til å tenke gjennom meningen med livet.

Serien vil synliggjøre at familieverdier er viktige for dagens unge. Ideen kom fra den franske produsenten Jaques Dercours. I tillegg til Norge har Frankrike, Tyskland, Wales, Catalonia (Spania) og Tsjekkia også laget sine bidrag. Noen felles retningslinjer var at hovedpersonen skulle være 17 år, det skulle handle om tre generasjoner, det skulle være en samtidshandling og gjerne typisk for området serien ble filmet i.

NRK viser de andre landenes bidrag på søndager og tirsdager kl. 22.30 – med sendestart 14. april.

I hovedrollene:

Helle Hennum Haugsgjerd (f. 1983) spiller Nora og er vokst opp i Oslo. Hun har drevet med amatørteater siden hun var 11 år og var med som skuespiller i ”Midt i smørøyet” i tre år. Nå går hun siste året på dramalinjen ved Oslo Katedralskole og teater tar mye av fritiden hennes.

Etter innspillingen av ”Det tredje tegnet” , som ble avsluttet for to år siden, fikk Helle prøve seg som programleder i NRK i ”Bangla!” – en serie med kulturprogram fra Bangladesh. Og Helle kommer tilbake som programleder på NRK til våren.

Ingrid Brænd Eriksen (f. 1981) spiller Kristin. Ingrid kommer fra Lillehammer og har alltid hatt flere interesser innen ulike kreative retninger. I fjor avsluttet hun videregående (etter å ha utsatt tredje gym et år på grunn av innspillingen), og nå jobber hun som frilansjournalist i et gratismagasin for Hedmark og Oppland, som bartender og i tillegg tar hun spillejobber innen både jazz og rock. For tiden driver hun mest med musikk og har flere musikalske prosjekter på gang.

Lasse Lindtner er Noras far, soknepresten Martin. I år kan han feire 20-årsjubileum som skuespiller og de fleste av disse årene har han tilbrakt på Nationaltheatret. Han debuterte på Trøndelag teater da han spilte mot sin egen far Lothar Lindtner. For tiden er han også aktuell med komiserien ”Holms” på TV 2, der han spiller mannen til sin ektefelle også i det virkelige liv – Anne Marie Ottersen.

Egenprodusert dramaserie
Manus: Håkon Noodt og Sverre Knudsen
Regi: Terje Nilsen og Margrete Kåset
Prosjektleder: Terje Nilsen
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697

Bilder ligger under seriens sendestart søndag 3. mars