Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. april 2008 kl 17.30 Åpen himmel: Veier til tro

Åpen himmel

Trondheim frikirke (foto: NRK / Helge Helgheim).
Trondheim frikirke (foto: NRK / Helge Helgheim).
Gudstjeneste fra Trondheim Frikirke

Veier til tro

Jeg nøt en kopp kaffe på en kafe. Helt tilfeldig kom jeg i prat med en hyggelig dame ved nabobordet som også hadde tatt turen til Solsiden i Trondheim. Hun inviterte meg til kirken der hun gikk. Det kom til å forandre hele livet mitt.

Elfrid Berg og Kjell Aasveien (foto: NRK / Helge Helgheim).
Elfrid Berg og Kjell Aasveien (foto: NRK / Helge Helgheim).
Sjømannen Kjell Aasveien forteller om hvordan hans vei til tro var. Tilfeldig kanskje? Et kafe-besøk. En kopp kaffe på rett sted til rett tid, og ikke minst en frimodig dame som kom med en hyggelig invitasjon.

– Min vei til tro var at jeg først fant veien til Frikirken.

Men han er ikke alene om å fortelle hvordan veien til tro artet seg. Under gudstjenesten har Elfrid Berg en annen fortelling. Hun ble invitert med på et innføringskurs i kristen tro som ble arrangert i Frikirken. Kurset kalles Alpha-kurs og arrangeres av menigheter over hele verden. I 13 år har Frikirken i Trondheim arrangert dette kurset, noe som har forandret livet til mange. Eldrid Berg fant tilbake til sin barndoms tro ved i første omgang si ja til dette kurset.

Thomas Bjerkholt og Bjørn Jellestad (foto: NRK / Helge Helgheim).
Thomas Bjerkholt og Bjørn Jellestad (foto: NRK / Helge Helgheim).
Frikirken i Trondheim der Kjell og Elfrid har funnet seg til rette, har opplevd en fin menighetsvekst. I dag har menigheten 510 medlemmer. I 2001 kunne de ta i bruk sitt nye kirkebygg. En gammel verkstedhall på Moholt i Trondheim ble bygget om til en lys, trivelig og meget anvendelig kirke. Det er i dette miljøet pastorene Thomas Bjerkholt og Bjørn Gjellestad har sin tjeneste i håp om at flere finner sin vei til tro.

Kontaktpersoner:
NRK, Helge Gudmundsen, tel. 958 79 025
Trondheim Frikirke 73 91 12 40

Sendes i NRK1 søndag 20. april kl. 17:30. Første gang sendt søndag 4. mars 2007.