Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 14. januar 2010 kl 20.15 Krafttaket

Hvordan klare seg uten bil?

Familien Semb fra Oslo består av far Ola, mor Rebecca, og barna Sofie, Bård og Klara. Kan de klare å slå familien Becker fra Drammen i kampen om å leve mest mulig miljøvennlig? Foto: NRK
Familien Semb fra Oslo består av far Ola, mor Rebecca, og barna Sofie, Bård og Klara. Kan de klare å slå familien Becker fra Drammen i kampen om å leve mest mulig miljøvennlig? Foto: NRK
De to familiene som deltar i konkurransen om å leve mest miljøvennlig i seks uker, møter en stor utfordring idet de blir fratatt bilen og må komme seg frem på annet vis.

"Krafttaket"s klimatropp gjør livet surt for familien Semb fra Oslo vest og familien Becker fra Drammen – men det er til vårt felles beste. Denne uken finner deltakerne familiebilen med låste hjul. Hvordan klarer en barnefamilie seg uten bilen i hverdagen?

Joggesko og rutebuss
Når bilen står, må joggesko, sykler, rutetabeller og busskort tas i bruk. Den travle hverdagskabalen skal løses uten familiebilen, noe som byr på en rekke utfordringer. Og hvordan skal de klare å overtale naboene sine til også å leve bilfritt?

Fart uten eksos
På Rallybanen Lyngås i Lier møtes de to familiene til et elbil-rally, der også tolvåringene Sofie og Thomas får prøve seg bak rattet. Jo visst kan det bli fart og spenning uten å forurense!

Om serien
Familien Semb og familien Becher konkurrerer om hvem som kan leve mest miljøvennlig i seks uker. Hele familien må samarbeide når klimatroppene stikker kjepper i hjulene for deres daglige forurensning – bokstavlig talt. Bilhjulene låses, lysene slukkes – og er det mulig å overtale en ung jente fra Oslo vest å handle klærne sine på Fretex?

Programleder er Elin Ruhlin Gjuvsland.

Produsert av Mediacircus AS
Prosjektleder NRK: Ida Scheie
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl/ 924 038 73 / 230 445 76
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice/ 815 65 900