Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 16. juni 2009 kl 22.25 Krigens brorskap: Tjenestepoeng

Ved krigens ende

Easy company ruller inn i Bayern. (Foto: HBO)
Easy company ruller inn i Bayern. (Foto: HBO)
Tyskland har overgitt seg, og Easy Company ruller inn i den folketomme bayerske byen Berechtesgaden. Byen var tidligere hovedsete for de øverste lederne i Det tredje rike.

De amerikanske soldatene feirer tyskernes overgivelse i Hitlers slott, "Ørneredet", og fortsetter derfra inn i de østerrikske alper. Her får soldatene beskjed om at divisjonen vil bli videresendt – bortsett fra de troppene som har tjent nok "poeng" til å reise hjem til USA. De fleste mangler dette. Mens de avventer ordre om å forlate Europa, søker major Winters om å bli forflyttet til en enhet som skal reise umiddelbart. Ønsket blir avvist.

Urolighetene fortsetter i Østerrike, blant annet blir en mistenkt leder for en konsentrasjonsleir henrettet, og sersjant Chuck Grant blir alvorlig skadet i et sammenstøt med en full soldat fra en annen enhet. Kaptein Speirs må takle alt dette og bestemmer seg for å bli igjen som Easys øverstkommanderende til tross for at han har nok poeng til å dra hjem. Kaptein Winters har ingen interesse av å la det militære bli hans levevei etter krigen, og takker ja til Kaptein Nixons tilbud om jobb i familiefirmaet.

Om serien
"Krigens brorskap" er basert på Steven Ambroses bestselger ved samme navn, og forteller historien om Easy Company, det 506. fallskjermregiment i 101. luftbårne divisjon, U.S. Army. Vi følger soldatene fra de starter den første intense treningen hjemme i USA i 1942, til de erobrer Hitlers Ørnerede i Berchtesgaden.

I løpet av krigen utvikler mennene seg til å bli elitesoldater av første klasse. Fallskjermtroppen Easy Company har det alt annet enn lett. De kjemper, sulter, fryser og risikerer livet for hverandre – hver eneste dag. Tv-seerne får igjennom ti spennende episoder følge soldatenes tapre kamp i noen av historiens viktigste øyeblikk.

Boken og manus til serien er basert på timevis av intervjuer med overlevende fra "Easy company" og soldatenes egne nedtegnelser og dagbøker. Den er produsert av blant andre Steven Spielberg og Tom Hanks.

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: "Band of Brothers"
Produksjonsselskap: HBO og Warner Bros.
Produsert av: Tom Hanks og Steven Spielberg
Regi: Tom Hanks, David Frankel, David Leland, Richard Loncraine, m.fl.
I noen av rollene: Jimmy Fallon, Nicholas Aaron, Kirk Acevedo, David Schwimmer, Donnie Wahlberg og Damien Lewis.
Pressekontakt: Sidsel Linden, 23 04 98 41/909 55 364