Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. april 2001 kl 21.25 Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden (t)

NRK1 lørdag 7. april kl 21.25
Med hjartet på rette staden

Veskenappere på ferde

På politistasjonen i Ashfordly er de frustrerte over en gjeng veskenappere som er på ferde. Selv om politiet vet hvem synderne er, har de ikke bevis som vil holde til å få dem stilt for retten. Samtidig blir politibetjent Bellamys bestemor utsatt for et brutalt overfall.

Det får den ellers svært så sindige politibetjenten til å ta i bruk uvanlig metoder for å fakke overfallsmannen. Han planter bevis i lommen til en av de mistenkte i saken, noe som får helt andre og langt alvorligere konsekvenser enn Bellamy kunne ha forestilt seg.

Vår venn Greengrass er alltid interessert i en god handel. I kveldens episode har han fått tak i en utstoppet sau som har tilhørt den avdøde Arnold Braithwaite. Men den dødes to døtre krever å få sauen tilbake. De mistenker at faren har brukt den som sparegris. Greengrass vil imidlertid ikke frivillig gi fra seg noe, og det fører til et realt slagsmål.

Jo, Nicks kjæreste, er opprørt etter en krangel med moren. Moren er nemlig svært lite begeistret for at Jo har falt for en skarve politibetjent.

Om serien
Den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde. Men med god hjelp og oppmuntring fra Kates tante Eileen begynner Nick igjen å ta del i landsbylivet. Hans lille datter Katie er blitt en livlig unge, og Nick har funnet kjærligheten på nytt i den vakre lærerinnen Jo.

\"Med hjartet på rette staden\" er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess. Vi er nå kommet til serie 7 av \"Med hjartet på rette staden\".

NRK1 lørdag kl 21.25

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 7, episode 4)
Med Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Kazia Pelka, Anne Stallybrass, William Simons, Mark Jordan, Juliette Gruber m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)