Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 21. juli 2005 kl 21.25 Niern: Mad City

Hoffman og Travolta i gisseldrama

Tv-journalisten Max (Dustin Hoffman) og gisseltakeren Sam (John Travolta)
Tv-journalisten Max (Dustin Hoffman) og gisseltakeren Sam (John Travolta)
Dustin Hoffman spiller en tv-journalist som havner i en dramatisk situasjon på et av sine rutineoppdrag. Årsaken er en frustrert, arbeidsledig sikkerhetsvakt, i John Travoltas skikkelse, som avfyrer et skudd inne i et museum og tar en skoleklasse som gisler.

Tv-journalisten Max Brackett får ikke lenger de store utfordringene, og må nøye seg med å sende rutinemeldinger fra Madeline, California. Nå holder Max og hans ivrige kollega Laurie (Mia Kirshner) på med et innslag om det lokale historiske museet.

Museets direktør, Mrs. Banks (Blythe Danner), nekter å snakke med den tidligere sikkerhetsvakten Sam Baily om grunnen til at han mistet jobben. I fullt sinne avfyrer Sam et skudd som tilfeldigvis treffer en annen sikkerhetsvakt. Max forstår at han har sitt livs sjanse til å få være i nyhetene igjen og får aksept av sjefen til å jobbe videre med saken fra innsiden.

Dramatikken fortsetter. En skoleklasse med små barn er på besøk i museet, og Sam tar dem som gisler. Nå er Sams eneste forbindelse med omverdenen Max, som manipulerer hele situasjonen og forteller Sam hva han skal si i kamera. I løpet av få timer har interessen for gisseldramaet spredd seg til hele landet.

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: "Mad City"
Regi: Costa-Gavras
I rollene: John Travolta, Dustin Hoffman, Mia Kirshner, Alan Alda, Robert Prosky
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83