Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 21. juni 2002 kl 23.20 Alkohol: Bare ett glass til

Alkoholismens mørke historie

I dette andre programmet om alkoholens gleder og forbannelser, blir vi med inn i drikkingens mørke side, alkoholismen. Både berømte og vanlige alkohol-avhengige beskriver sin tørst.

Kjente mennesker som Larry Hagman, Buzz Aldrin og Ozzy Osbourne forteller sin historie om smertelig, alkoholisert fornedrelse og forfall – men gir også sterke vitnesbyrd om helbredelse og livslyst.

Om serien
Fra religiøse seremonier til korksprettende feiringer er vår sivilisasjon dynket i alkohol. BBCs dokumentarserie i tre deler tar for seg alkoholens historie fra 1900 frem til i dag. Den handler også om den kommersielle utnyttelsen av verdens rusmiddel nummer én.

I serien rettes blikket mot reklamebransjen og folkene som har det som sin oppgave å lure oss inn i barer og puber. Vitenskapsmenn forteller hvilke følelser alkohol stimulerer og hvor mange hjerneceller som drepes. Er et moderat inntak av alkohol bra for oss? Fins det en genetisk disponering for alkoholisme?

I dag har leger motvillig innrømmet at noe alkohol, i moderate mengder, kan være bra for helsen. Men hva skal vi tro?

Vi får høre kjentfolk, blant andre Larry Hagman og Ozzy Osbourne, framstående politikere og helseeksperters mening om vårt hat/kjærlighetsforhold til alkohol, og den menneskelige prisen vi må betale.

Britisk dokumentarserie, BBC Worldwide
Originaltittel: ”Booze”
PressekontaktInger Larsen , tlf: 23 04 74 83