Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 1. januar kl 20.00 Kierkegaard

Farlige tanker


Den danske tenkeren Søren Kierkegaard var opptatt av tvil, frykt, mangel på identitet og kjærlighet. Han regnes som eksistensfilosofiens far og inspirerte andre, som for eksempel Kafka, Sartre og Camus.

Dette dokudramaet er bygget opp som en fantasi der Kierkegaard forlater det sneversynte miljøet i København for 150 år siden. Han dukker opp i Paris, Berlin og New York i vår tid. Til sin overraskelse oppdager han at hans «farlige tanker» om eksistensiell frihet for individet er redusert og forvandlet til en masseideolologi.

Kjærligheten
Den største kilden til glede i Søren Kierkegaards liv var forlovelsen med Regine Olsen. Men han var så engstelig for at han ikke kunne gjøre henne lykkelig, at han brøt forlovelsen. Da hun senere giftet seg med en annen, falt tilværelsen sammen for fiosofen.

Verkene
Kierkegaard skrev de filosofiske verkene sine i løpet av en svært kort periode i selvvalgt isolasjon. Tre eksperter kommenterer dikteren og filosofens verk: Den amerikanske forfatteren Siri Hustvedt, den danske teologen Joakim Garff og den danske forskeren Pia Søltoft.

Tysk / dansk dokumentar, 2013
Med: Søren Bang Jensen, Mia Jexen, Preben Kristensen m.fl.
Regi: Wilfried Hauke
Produksjon: dmfilm & tv produktion /DR m.fl.
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 23 04 70 00