Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. november 2001 kl 23.20 Hva skjedde med Cassie?

Klart for rettssak

I åpningen av siste episode forflytter vi oss seks måneder fram i tid, og det er klart for rettssak mot Karl Wilding og Stephen Warrington. En av Cassies aviskunder pekte ut Wilding som den mystiske mannen i bilen, og det er grunn nok for å starte en rettssak til tross for at vitneutsagnene de to mistenkte har levert er svært forskjellig.

Etter at kunden har vitnet i rettssaken, viser det seg imidlertid at hun ikke er så pålitelig som Walker og North hadde trodd. Pat North skal også vitne, men hun klarer ikke å overbevise retten om at både Wilding og Warrington er skyldig. Det gjør ikke saken bedre at hun sliter med mareritt etter at Warrington overfalt henne og tvang henne til å grave opp liket av Cassie.

Wilding bedyrer sin uskyld overfor både advokater og andre involverte, mens Warrington er mer bekymret for at kona vil opprettholde kravet om skilsmissen. Hva skal retten tro når de to tiltalte holder på sin første forklaring og i tillegg kommer med nye beskyldninger mot hverandre?

Samtidig sliter Walker og North med forholdet sitt. De bor fortsatt sammen, men selv om Walker er bekymret for samboeren, klarer han ikke helt å gi henne nok kjærlighet og støtte.

Basert på en sann historie
Forfatter og produsent Lynda La Plante avslører at "Trial and Retribution III" er basert på en sann historie hvor en person med en mental lidelse er sentral. Hun forteller:
- Problemene oppstod da jeg måtte kamuflere den virkelige forbrytelsen slik at ingen kunne bli gjenkjent. Det var først da jeg begynte å undersøke saken nærmere at jeg oppdaget at også andre forbrytelser er blitt begått av mennesker som lider av samme mentale lidelse, nemlig cyclothymia. Den arter seg som periodevis sykelige humørsvingninger - fra lette depresjoner til lett oppstemthet. Men mellom disse "berg og dalbane"-periodene kan personene fungere helt normalt i månedsvis. Derfor blir de sjelden oppfanget av helsevesenet slik at de kan få behandling.

Kriminaldrama i fire deler av Lynda La Plante
Originaltittel: Trial and Retribution III
Regi: Jo Johnson
I rollene: Kate Buffery, David Hayman, Richard E. Grant, Anthony Higgins
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf. 23 04 99 18