Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. oktober 2013 kl 21.30 Brennpunkt: Bare et dyr

Seriedrap på katter


Brennpunkt følger flere tilfeller av seriedrap på katter både i Norge, Sverige og USA. I Norge overser politiet noe som svensk og amerikansk politi er svært opptatt av: De som bevisst skader dyr, kan også angripe mennesker.

Internasjonal voldsforskning og studier som FBI i USA har gjort av en rekke seriemordere, viser at personer som begår grov og overlagt vold mot dyr, også kan være svært farlige for mennesker.

Brennpunkt er til stede i flere lokalsamfunn der det pågår seriedrap på katter. I Haugesund og på Raufoss er folk opprørt og mener politiet ikke interesserer seg for at den ene katten etter den andre blir funnet lemlestet og drept eller plutselig er forsvunnet, innenfor samme område.

Dyrepoliti
Brennpunkt drar også til Gøteborg, der politiet går tungt inn og etterforsker drapene på i alt ni katter i et lite nabolag. De pågriper en 16-åring som innrømmer alt og sier han fantaserte om å gå videre til å drepe unge kvinner.

Nå er det flere som etterlyser et dyrepoliti i Norge, slik som i Sverige eller USA.

Når ordet dyrepoliti nevnes, tenker mange på tv-serien "Animal Cops" på kanalen Animal Planet. Brennpunkt drar til Miami og tar en titt bak fasaden. Har det amerikanske dyrepolitiet like mye makt og myndighet som det ser ut på tv?

Egenproduksjon 2013.
NRK Dokumentar og samfunn.
Redaktør NRK, Odd Isungset.
Presseansvarlig: Irene Elisabeth Rossland, tlf. 98820309
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900.