Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. august 2000 kl 18.30 Eva og Adam

Eva og Adam (t)


NRK1 lørdag 26. august kl 18.30
Eva og Adam (1:8) Sesongstart!

Ny runde med Eva og Adam

Den svenske dramaproduksjonen \"Eva og Adam\" starter ungdommens tv- høst. Gjennom åtte nye episoder kan vi igjen gråte, rødme, le og bli forlegne sammen med de to turtelduene.

Ellen Fjastad og Carl-Robert Holmer Kårell har fortsatt hovedrollene som Eva og Adam, og temaene er de samme som før: Forelskelse, sjalusi, slitsomme søsken, bestevenner og popularitet blant kompisene. Eneste forskjell er at de nye episodene byr på mer dramatikk enn tidligere.

I Evas og Adams klasse dannes det en gjeng der noen får innpass og andre ikke. Gjengen finner på en hel del ulovlige ting som vekker stor oppstandelse. I tillegg begynner det en ny gutt i klassen. Gutten, som har bodd i USA, har en egen evne til å sette alt på hodet.

Annika får endelig en kjæreste, men hun og Eva blir uvenner - noe som er det verste som kunne skje! Og ikke nok med det; Evas ufyselige storebror Tobbe blir forelsket, og han oppfører seg deretter. Tobbe har en større rolle i serien denne gangen, spesielt i de siste avsnittene når miljøet bytter fra skole og hjem til sommerferie og skjærgård.

Etter skoleavslutningen får Adam bli med Evas familie på ferie, og der rører det seg virkelig sammen for de to turtelduene.

Prisbelønt
\"Eva og Adam\" handler om hvordan det er å være ung i dag, og humor og følelser er fremtredende virkemidler. Og det unge publikum kjenner seg tydeligvis igjen, for serien har skåret høyt på seerbarometeret. Gjennomsnittlig 230.000 fulgte \"Eva og Adam\" hver uke på NRK i vår, tall som er svært bra for barne- og ungdomsprogram. I vårt naboland var \"Eva og Adam\" det mest sette programmet blant barn og ungdom på svensk tv i 1998. Produksjonen vant både dramaprisen og barnejuryens spesialpris ved den første nordiske barne- og ungdomsfestivalen i Danmark.

NRK1 lørdag kl 18.30

Bilder
1.Eva (Ellen Fjastad) og Adam (Carl-Robert Holmer Kårell) er bestevenner, og kjærester. (Foto. SVT)
2. Eva (Ellen Fjastad), Adam (Carl- Robert Holmer Kårell), Alexander 8Pablo Martinez), Annika (Ulrika BErgman) og Mia (Ylva Fröjmark) trives i hverandre selskap. (Foto: SVT)
3. Eva (Ellen Fjastad) og Adam (Carl Robert Holmer Kårell). (Foto: SVT)
4. Adam (Carl- Robert Holmer Kårell) spiller gitar. (Foto: SVT)
5. Eva (Ellen Fjastad) (Foto: SVT)
6. Eva (Ellen Fjastad) og Annika (Ulrika Bergman). (Foto: SVT)

En dramaproduksjon fra SVT
I rollene: Carl-Robert Holmer Kårell, Ellen Fjastad, Ulrika Bergmann, Pablo Martinez, Erik Johansson, Anki Larsson, Douglas Johansson, Alvin Nyström, Jim Ramel Kjellgren og Wallis Grahn.
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18 (sabine.hammari@nrk.no).