Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 5. mai 2002 kl 20.10 Lonely Planet: Vest-India

Fjernt og eksotisk

Den reisende reporteren Megan McCormick tar oss i kveld med til Vestindia, til et område som tiltrekker seg mange turister, om ennå ikke så mange reisende fra Norden. Hun starter i den hellige byen Pushkar der hun sammen med tusener av andre pilegrimer deltar i en religiøs fiesta.

Senere humper hun videre på en åtte timers busstur til Bikaner, en avsidesliggende ørkenby, blant annet for å avlegge det meget spesielle Karnimassar Tempel et besøk. Dette tempelet er fullt av hellige rotter! Besøket her begrenser seg selv, og hun drar videre til en liten landsby for å overvære en lokal festival.

En absolutt severdighet er den gylne byen Jaisalmer, anlagt på 1100-tallet i hjertet av Rajistan. I denne delen av verden må man heller ikke unnlate å gjøre en visitt i Udaipur, Østens Venezia, et sted som er berømt for sine dyktige skreddere. Her er det helt på sin plass å få sydd en Punjabi etter strengt tradisjonelt mønster, en jobb skredderne ordner i løpet av få timer.

Deretter er det tid for et storbybesøk. 600 kilometer lenger sør ligger Mumbai, eller Bombai, som storbyen tidligere het. Det er Indias største og rikeste by. Hos Frelsesarmeen finner Megan greit nattelosji for en billig penge. Men se - hvilken tilstrømning av gatebarn! Mumbai er også senter for verdens største filmproduksjon. Ikke mindre enn 750 filmer produseres årlig her i Bollywood.

Megan avslutter sitt besøk i India med å kikke innom Goa, feriestedet som i 60-årene tiltrakk seg hippier fra hele verden.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante. Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg fram i verden på.

Også de prisbelønte tv-programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er fjernsynsprogrammene like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I Lonely Planet er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Lonely Planets reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Britisk reiseserie
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53