Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 26. oktober 2001 kl 22.50 Bokbadet

Svensk krimdronning i Bokbadet

Sveriges krimdronning Liza Marklund er gjest hos Anne Grosvold i
Sveriges krimdronning Liza Marklund er gjest hos Anne Grosvold i "Bokbadet" i kveld. (Foto: Scanpix)
Sveriges regjerende krimdronning heter Liza Marklund. Hun slo igjennom med et brak med romanen ”Sprengeren”. I hennes siste krimbok ”Studio sex” får vi et nytt møte med journalisten Annika Bengtzon.

Tema i boken er blant annet storpolitikk, våpenhandel, porno, kjærlighet og kvinnemishandling. I høst kommer også den første filmen med Bengtzon i hovedrollen på svenske kinoer. Helena Bergström spiller Bengtzon og Colin Nutley har regien.

Liza Marklund har selv en bakgrunn som tøff reporter i løssalgsspressen, og hennes heltinne, krimreporteren Annika Bentzon, har både våte drømmer, upassende og ufrivillige vannlatinger og en kjedelig evne til å inspirere kjønnsorganisk baksnakk fra mannlige kolleger.

Handlingen i ”Studio sex” er lagt åtte år tilbake i tid i forhold til hendelsene i ”Sprengeren”. Annika Bengtzon er 24 år og nyansatt i et sommervikariat i tabloiden Kvällspressen i Stockholm. En morgen kimer tipstelefonen i Kvällspressen: En ung kvinne er funnet naken og myrdet på en kirkegård. Annika rykker ut sammen med kolleger, og i sin første jobb klarer hun seg utmerket. Hun får ros av så vel kolleger som overordnede, men det skal ikke gå like glatt i fortsettelsen. For selv om Annika på den ene siden utvilsomt er en flink og pågående journalist, sterkt oppsatt på å gjøre karriere, er hun på den annen side for urutinert til å gjennomskue misunnelse og intriger i storstadens mediejungel.

Egenprodusert litteraturprogram
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83

Bilde
Sveriges krimdronning Liza Marklund er gjest hos Anne Grosvold i ”Bokbadet” i kveld (Foto: Scanpix)