Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. juli 2004 kl 22.30 Mon tro

Dame med stort hjerte

Aslaug Seland er multihandikappet og prest.
 (Foto: Styrk Fjærtoft Trondsen, NRK)
Aslaug Seland er multihandikappet og prest. (Foto: Styrk Fjærtoft Trondsen, NRK)
Før påske fikk Aslaug Seland beskjed om at menigheten ikke lenger hadde nok penger til å lønne henne, og på forsommeren kom oppsigelsen. Men hun er en sta dame, og har bedt sin biskop om hjelp.

Aslaug Seland har i 18 år vært prest i Rødtvedt kirke i Oslo. Hun er multihandikappet, og sykdommen har etter hvert gjort henne avhengig av andres hjelp. Likevel ser Aslaug det som sin viktigste oppgave å hjelpe de som har det verre henne. 59-åringen har et stort hjerte, og hun er en prest som mange mennesker er blitt glad i.

Aslaug har kommet helskinnet gjennom smerter og psykoser, og hun sier selv at hun ikke ville vært noen av disse erfaringene foruten. - Dette har gjort meg til en bedre sjelesørger, mener hun.

Om serien
Noen ganger stilles vi overfor så store utfordringer at vi må vurdere på nytt hvordan vi vil leve. En krise kan bety katastrofe eller det kan gi helt nye muligheter.

I NRKs nye livssynserie møter vi seks personer som på hver sin måte har endret kurs. De har funnet fram til glemt livsglede, nye svar eller rett og slett seg selv.

Programleder er Hilde Skaugrud (32 år).

Egen produsert livssynsprogram
Programleder Hilde Skaugrud
Prosjektleder Marion Klaseie
Pressekontakt Anna-Marie Normann tlf 23 04 78 53/907 75 758