Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. mars 2002 kl 19.55 Fleksnes: Når hver tar sin

Fleksnes drømmer om en sønn

Solveig (Anne Marie Ottersen) er hip og ung, og Fleksnes (Rolv Wesenlund) følger opp så godt han kan…
Solveig (Anne Marie Ottersen) er hip og ung, og Fleksnes (Rolv Wesenlund) følger opp så godt han kan…
Marve Fleksnes tar seg en tår over tørsten, og filosoferer over mangt og mye. Etter hvert slår det ned i ham som en bombe at han kanskje er den siste Fleksnes. Marve gjennomgår nøye sine tidligere damebekjentskaper, og fester seg til slutt ved tre av disse damene. Håpet er at én av dem skal blir mor til Fleksnes’ sønn.

Solveig, Anne og Cathrine blir i tur og orden bedt hjem til Marve, som etter alle kunstens regler prøver å gjøre inntrykk på gjesten. Menyen er ost og rødvin, og Marve selv både kler seg og ter seg etter anledningen. Men å finne en livsledsager og mor til sine barn er ikke alltid så enkelt, det får også Marve Fleksnes erfare.

Solveig (Anne Marie Ottersen) har ungdom og skjønnhet, Anne (Anne Marit Jacobsen) har hjerne og intelligens og Cathrine (Kari Simonsen) har fin familie. Det er opp til Marve Fleksnes (Rolv Wesenlund) å velge…

Gjensynet med Fleksnes
Det er 30 år siden den første Fleksnes-episoden gikk på lufta, og Rolv Wesenlunds tolkning av den bråkjekke og selvsentrerte figuren ble så populær at det ble produsert seks serier. 17 episoder fra disse seriene sendes nå i reprise, først og fremst for å glede både nye og gamle generasjoner av seere, men også som en opptakt til et helt ny Fleksnes-avsnitt som spilles inn, og som sendes som episode 18 i vår.

For å markere dette 30-årsjubileet innen skandinavisk underholdningshistorie har nemlig de engelske originalforfatterne Ray Galton og Alan Simpson nylig skrevet en epilog til Marve og Moder’n. Innspillingen av dette siste avsnittet har startet i NRK-Dramas studio i Nydalen med seriens faste regissør, Bo Hermansson.

Fleksnes-episodene ble laget mellom 1972 og 1982, og det er særlig samspillet mellom Marve og Moder’n (Aud Schønemann) som utmerker seg. Og Marve er elsket i all sin tåpelighet, en man kjenner igjen - kanskje ikke i seg selv, men i sin nabo…


Egenprodusert situasjonskomedie
Regi: Bo Hermansson
I rollene: Rolv Wesenlund, Anne Marie Ottersen, Anne Marit Jacobsen og Kari Simonsen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Solveig (Anne Marie Ottersen) er hip og ung, og Fleksnes (Rolv Wesenlund) følger opp så godt han kan…