Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 12. desember 2000 kl 20.00 Antikviteter & snurrepiperier

Antikviteter & snurrepiperier (ttv)


NRK1 tirsdag 12. desember kl 20.00
Antikviteter & snurrepiperier

Ikke for avholdsfolk!

I kveld skal Gerd Wicklund Hansen og Frode Aga lage rolly-pully-pudding der oppskriften visstnok har gått i arv i generasjoner i de finere Oslo-familier. Puddingen serveres med en saus, som i følge fru Wicklund Hansen er djevelsk sterk, og som ikke bør anbefales til barn eller avholdsfolk.

Puddingen lages nesten som en rullekake med sviskefyll, men i stedet for å steke den blir den rullet inn i et klede og kokt i vann.

Mer dragestil
Ellers blir det gjensyn med Egil Halvorsen som var med i forrige program. Samlingen hans av gjenstander med dragestil var så interessant og omfattende at det ikke ble plass til alt i én reportasje, spesielt ikke da det viste seg at Halvorsen selv er en meget dyktig treskjærer. Han har produsert en rekke gjenstander i \"gammel stil\" så dyktig utført at selv den skarpeste ekspert kan bli lurt.

Ellers i programmet byr Ellen Ørnes på et variert utvalg antikviteter, og Jakob Bø skal blant annet ta for seg postkort med båter og biler som motiv.

Rolly-polly-pudding
4 egg
1 tekopp smeltet smør
2 ss vann
2 ss kremfløte
500 g hvetemel
en halv kg stenfrie svisker
50 g sukker

Sviskene legges i vann natten over og kokes opp i det samme vannet til de er godt myke og vannet innkokt. Ha i sukkeret, massen skal være tykk. Pisk eggene, ha i vannet, fløten, smøret og melet. Kjevl deigen ut i fingertykkelse. Legg sviskene på deigen og rull sammen. Trykk deigen godt sammen i kantene så den blir godt lukket. Rull et klede om puddingen og knyt for. Kok i vannbad i to timer. Vannet må hele tiden dekke rullen. Serveres med varm djevlesaus.

Djevlesaus
1 kopp sukker
1 kopp meierismør
1 stor kopp konjakk

Alle ingrediensene has i en gryte, og smeltes over varmen like før servering.

NRK1 tirsdag kl 20.00

Underholding fra NRK Hordaland
Programleder Kjell Fuglehaug
Prosjektleder Ole-Bjørn Kringstad
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
1. Rolly-polly-pudding og djevlesaus er ikke noe for verken barn eller avholdsfolk (Foto: Truls Løtvedt)
2. Jakob Bø og Ellen Ørnes byr på postkort og antikviteter (Foto: Truls Løtvedt)