Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. mai 2006 kl 18.30 Julie

Vennskap, kjærlighet og fotball

Mads Mikkelsen og Iben Hjejle spiller Julies foreldre. Julie Wright (foran) har hovedrollen som Julie i den danske serien for hele familien. (Foto: Sten Tronsgaard, DR)
Mads Mikkelsen og Iben Hjejle spiller Julies foreldre. Julie Wright (foran) har hovedrollen som Julie i den danske serien for hele familien. (Foto: Sten Tronsgaard, DR)
Julie er en helt vanlig 12 år gammel jente, med alt det medfører. I denne danske serien følger vi henne gjennom vennskap, forelskelse, problemer med foreldrene og fotball. De danske filmstjernene Mads Mikkelsen og Iben Hjejle har to av de voksne hovedrollene.

Julie bor alene med moren sin, spiller fotball, har sukkersyke og er alltid sammen med bestevenninnen Trine. Det er Trine som bestemmer i klassen, og det er henne guttene snur seg etter – mens de ikke en gang klarer å huske Julies navn.

Nå har Trine begynt å interesse seg for andre ting enn å være sammen med Julie, og da den nye jenta Lulu begynner i klassen deres, har Trine knapt tid til Julie lengre.

Hemmelig forelsket
De to bestevenninnene er i ferd med å vokse fra hverandre, og bedre blir det ikke når Lulu legger sin elsk på Mikkel som Julie er hemmelig forelsket i. Julie prøver å gjøre seg spennende ved å lyve for Trine, og det ender i katastrofe. Snart blir hun frosset ut av alle – også Mikkel.

Sint på faren
Samtidig har Julie nok av problemer hjemme også. Faren hennes har jobbet mye i utlandet med å bygge fotballstadioner, og nå har foreldrene gått fra hverandre. Det er lenge siden Julie har sett faren, og hun savner ham. Han har helt dilla på fotball, og selv om Julie er sur på ham, skulle hun inderlig ønske at han ville komme og se henne spille kamp.

Farfar blir syk
I første del av serien blir Julies farfar alvorlig syk, og dermed kommer også faren hjem til Danmark. Han forsøker å få kontakt med Julie og moren hennes igjen, men det er lettere sagt enn gjort. Julie er i hvert fall veldig sint på ham! Samtidig tok han og moren aldri ut skilsmisse. Kanskje de elsker hverandre fortsatt?

Dansk dramaserie for barn og unge i fire deler (2005)
Originaltittel: Julie
Produsert av : DR
I rollene: Julie Wright (Julie), Mads Mikkelsen (Julies far), Iben Hjejle (Julies mor), Cecilie Bøcker Rosling (Trine), Michael Carøe (Trines far), Camille Steen (Lulu), Phillip Varlev (Mikkel) m. fl.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf 815 65 900, info@nrk.no