Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 31. januar 2005 kl 23.55 Inspektør Morse

Mordet på en eks-politimann

John Thaw alias Inspektør Morse og Kevin Whatley som Betjent Lewis, skal stå for britisk krim i sommer (Foto: Carlton International)
John Thaw alias Inspektør Morse og Kevin Whatley som Betjent Lewis, skal stå for britisk krim i sommer (Foto: Carlton International)
Det uløste drapet på en ung kvinne for 18 år siden kommer tilbake til Morse når han etterforsker mordet på en eks-politimann.

Charlie Hillian blir drept av en inntrenger som også stjeler et kapittel av hans memoarer. Disse har et innhold som er relatert til den unge kvinnen. Det blir rippet opp i gamle sår, når de to sakene synes å ha en mistenkelig sammenheng.

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han sterk intuisjon når det gjelder mennesker, noe som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morses partner, betjent Lewis (Kevin Whatley), er praktisk og jordnær, og har et øye for detaljer som har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn en gang. De to utfyller de hverandre.

Historiene om inspektør Morse er blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose den sympatiske etterforskeren opp i skyene

Britisk krimserie
Originaltittel: Second Time Around, serie 5
Regi: Adrian Shergold
I rollene: John Thaw, Kevin Whatley, Christopher Eccleston, Kenneth Colley, Ann Bell, Oliver Ford Davies og Pat Heywood
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53