Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. mai 2005 kl 21.45 Detektimen: Columbo

En fallen helt

Columbo får en vrien sak i fanget i kveld. Det har skjedd et mord, men det finnes intet lik. Heller ikke noe mordvåpen og det eneste vitnet er noe upålitelig. Og den mistenkte er en høyt dekorert generalmajor.

Helen Stewart er vitne til et mord i båthavnen, men begynner å tvile på det hun har sett etter at generalmajor Martin Hollister begynner å oppvarte henne. Det er nemlig han hun trodde hun så utføre handlingen. Den pene og attraktive generalmajoren har en alliert i Helens mor – hun ønsker nemlig at datteren skal gifte seg med ham!

Columbo får oppgaven med å stable på beina en sak mot en av Amerikas store helter, som til og med har et eget museum til alle sine medaljer og æresbevisninger…

Om serien
Utover vårparten og sommeren blir det gjensyn med den loslitte, men sjarmerende etterforskeren Columbo. NRK1 starter med den aller første episoden i serien fra 1971 og viser hele serien.

Peter Falk ble verdensberømt i rollen som den litt naive, nysgjerrige etterforskeren Columbo. Den nå 78 år gamle Falk har levd med rollen i over 30 år – og den foreløpig siste episoden i serien kom i 2003.

Amerikansk krimserie 1971
Originaltittel: Columbo
Episodetittel: Dead Weight
Produsert av: NBC/Universal
Med: Peter Falk, John Kerr, Miss Pleshette, Kate Reid, Clete Roberts, Ron Castro.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41