Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. august 2003 kl 23.10 Hvite tenner

Kjærligheten blomstrer

Millat er blitt en råkul 17-åring. (Foto: Channel 4)
Millat er blitt en råkul 17-åring. (Foto: Channel 4)
Irie er hjelpeløst forelsket i rebellen Millat, og hun gjør nesten hva som helst for at han skal oppdage henne. Imens går Josh Chalfen rundt med varme følelser for Irie…

Millat er nå 17 år gammel og kul som bare det. Ikke rart at Irie er forelsket! Hun blir derfor knust da hun oppdager at han har en smellvakker, blond kjæreste. Irie bestemmer seg for å gå drastisk til verks for å få Millat til å oppdage henne. Hun får glattet ut afrohåret sitt!

Stoffproblemer
Ungdommenes fedre, Samad og Archie, får høre på et foreldermøte at det er blitt funnet cannabis på skoleområdet. De bestemmer seg omgående for å aksjonere mot skolen for å finne ut hvem de skyldige er.

Tatt på fersken
Neste dag går Irie til skolen med sin nye, vestlige "look". Hun ber Josh om å vise henne hvor Millat er, og mens de går ut i skolegården spør Josh om hun vil gå ut sammen med ham. Irie ler og avviser ham – og like etter blir hun like avvist av Millat som foretrekker henne slik hun så ut før. De tre ungdommene deler en joint og hvem andre enn Samad og Archie kommer overraskende på dem under narkotikaaksjonen sin?

Om serien
Denne sprudlende serien forteller historien om tre familier som bor i Willesden, en bydel i London. Livene deres – både fortid og nåtid – veves sammen på en høyst fornøyelig måte over tre tiår i det moderne Storbritannia. I sentrum står det noe usannsynlige vennskapet mellom Archie Jones og Samad Iqbal.

Historien starter i 1974 med et gjensyn mellom krigskameratene Archie og Samad. Archie står ved et veiskille og møtet med Samad bringer tilbake vonde minner fra krigen. Archie bestemmer seg derfor for å gjøre slutt på alt. Men ikke engang sitt eget selvmord får han helt stell på… Livet til den tidligere akademikeren Samad har heller ikke gått helt som planlagt. Uansett er livene deres uløselig knyttet til hverandre.

Denne serien er basert på den prisbelønte debutboken til Zadie Smith som nylig ble utgitt på norsk. Det dreier seg om identitet, tilhørighet, rase og religion – alt fortalt på en original og morsom måte, med en ekte smak av London.

Britisk dramaserie
Originaltittel: White Teeth
Produksjon: Company Pictures for Channel 4
Regi: Julian Jarrold
Manus: Simon Burke
I noen av rollene: Om Puri, Phil Davis, Naomi Harris, Archie Panjabi, Charlie Creed-Miles, Mona Hammond.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364